2 Μαΐου 2024

Σήμερα, κοινή μέρα δράσης και ενημέρωσης με εκπαιδευτικούς

0

Αγαπητοί γονείς,

Το Σάββατο 16/05/2020 αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Καισαριανής βρέθηκε στο Σκοπευτήριο πίσω από το Μουσείο ΕΑΜικης Εθνικής Αντίστασης ενημερώσαμε τον λαό της περιοχής μας για το αντιδραστικό περιεχόμενο του νομοσχεδίου της κυβέρνησης της Ν.Δ. για την Παιδεία. 

Η δράση αυτή απέσπασε την θετικότατη απήχηση από τους γονείς. Ακόμα και αυτοί που δεν γνώριζαν λεπτομέρειες, ζήταγαν πληροφορίες και στη συνέχεια γίνονταν “σύμμαχοι” στον αγώνα ώστε να μην ψηφιστεί. 

Η συζήτηση όμως δεν έμεινε στο νομοσχέδιο και στις κάμερες, αφού ήταν προφανής και ο προβληματισμός όλων στο με ποιους όρους και προϋποθέσεις θα ανοίξουν τα σχολεία. Ακόμα μια φορά επιβεβαιώθηκε ότι ο φόβος προέρχεται από τις υπαρκτές ελλείψεις που δημιουργούν και την ανασφάλεια στους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Δεν ήταν καθόλου λίγοι αυτοί που ρώταγαν, «τι μπορούμε να κάνουμε;» και εκεί άνοιγε η κουβέντα για την αναγκαιότητα συμμετοχής στους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων και βέβαια από την πλευρά τους τα Δ.Σ, να εξυπηρετούν υπεύθυνα το ρόλο και το σκοπό τους και να τοποθετούνται ξεκάθαρα απέναντι σε ότι εξελίσσεται στην παιδεία και στη ζωή μας, ανοίγοντας τη συζήτηση με τους υπόλοιπους γονείς του σχολείου. 

Στο χώρο στήθηκε ταμπλό από ενημερωτικά αφισετάκια της Α.Σ.Γ.Μ.Ε. με τα κύρια σημεία του νομοσχεδίου, για τις κάμερες και για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία. 

Αυτή η πρωτοβουλία της Ένωσης για πλατιά ενημέρωση, με όλους τους τρόπους, μας γεμίζει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα ώστε να αποτρέψουμε την περαιτέρω απαξίωση της παιδείας και να γίνει πραγματικότητα το σύγχρονο και ασφαλές σχολείο με σύγχρονο τεκμηριωμένο επιστημονικό περιεχόμενο. 

Γι’ αυτό και συνεχίζουμε, σε κοινή πάλη και με τους εκπαιδευτικούς σήμερα Πέμπτη 21/05 αλλά και με τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο, που ταυτόχρονα όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, διεκδικούν δουλειά με δικαιώματα, με όρους που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες του λαού. 

Έτσι… γιατί οι εκπαιδευτικοί γράφουν τους στίχους για τη ζωή, οι μαθητές μελοποιούν τα όνειρά τους και εμείς οι γονείς του μόχθου, είμαστε οι ενορχηστρωτές μιας καλύτερης κοινωνίας και για εμάς και για τα παιδιά μας!

Όλοι και όλες σήμερα Πέμπτη 20/05/2020 και ώρα 19:00
στο χώρο του Σκοπευτηρίου ( έξω από το θυσιαστήριο)

Ακολουθεί υλικό διαδικτυακής καμπάνιας για το νομοσχέδιο-τη δίχρονη προσχολική αγωγή και τις κάμερες στην τάξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »