20 Απριλίου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ SUPER MARKET ΑΥΡΙΟ 15 ΑΠΡΙΛΗ

0

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Καισαριανής στηρίζει την κοινή απόφαση δεκάδων σωματείων εμποροϋπαλλήλων σε όλη τη χώρα να προχωρήσουν σε πανελλαδική μέρα δράσης αύριο  Τετάρτη 15 Απρίλη για τους εργαζόμενους στα super market, με σύνθημα «στην πανδημία δε μένουμε εκτεθειμένοι! Διεκδικούμε άμεσα μέτρα προστασίας και υγείας».

Οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ εργάζονται με αυτοθυσία, για να εξυπηρετούν όλους εμάς ώστε να μην λείψει τίποτα από τα σπίτια μας και τις  οικογένειές μας. Αλλά αυτοί οι εργαζόμενοι έχουν επίσης ζωή, έχουν οικογένειες – με κάποιους από αυτούς μάλιστα συναντιόμασταν στα σχολεία, στις γειτονιές, στις δραστηριότητες – έχουν τους ίδιους φόβους, τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες ανάγκες που έχουμε όλοι.

Χρειάζονται προστασία: με μάσκες, γάντια, απόσταση μεταξύ τους και απόσταση από τους πελάτες. Η απαίτηση των εργαζομένων για μέτρα προστασίας, για να προστατέψουν τους ίδιους και όλους εμάς αντιμετωπίστηκε από την εργοδοσία αρνητικά, με το πρωτοφανές επιχείρημα ότι τα γάντια ή οι μάσκες, «τρομάζουν το καταναλωτικό κοινό». Η συλλογική διεκδίκηση και τα αιτήματα των εργαζομένων έφεραν κάποια μέτρα προστασίας, όχι όμως επαρκή, όχι στο σύνολο των καταστημάτων, όχι ικανά για να προστατεύουν ολοκληρωμένα την υγεία των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι αυτοί, της πρώτης γραμμής, που ακόμα και στα διαφημιστικά μεγάλων εταιριών εμφανίζονται χωρίς μέσα προστασίας, γνωρίζουν πολύ καλά ότι σε όλες τις χώρες που δοκιμάζονται από την πανδημία, πολλοί συνάδελφοί τους πλέον δεν είναι στη ζωή ακριβώς λόγω  της έλλειψης ατομικών μέτρων προστασίας. Δεν τους φτάνει όμως αυτός ο καθημερινός τους φόβος να μην ασθενήσουν, από την πρώτη στιγμή υπάρχουν καταγγελίες, που αφορούν την ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας τους, το χτύπημα των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Ναι, έχουν δίκιο σε αυτό που αναφέρουν και στο κάλεσμά τους!
Έχουμε τις ίδιες ανησυχίες! Πολλοί από εμάς συνεχίζουμε να δουλεύουμε, αντιμετωπίζοντας παρόμοιες συνθήκες με εσάς, μετακινούμαστε με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και αναγκαζόμαστε να συνωστιζόμαστε σε αυτά, έχουμε προβλήματα υγείας και αντιμετωπίζουμε την ανεπάρκεια του συστήματος υγείας και περίθαλψης.

Ενώνουμε τη φωνή μας, με τη φωνή σας! Είμαστε και θα είμαστε δίπλα σας!
Αυτή η φωνή πρέπει να δυναμώσει, είναι φωνή όλων μας!

Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Καισαριανής

Δείτε παρακάτω το spot για την ημέρα αυτή και εδώ το κάλεσμα προς τους καταναλωτές από το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »