20 Απριλίου 2024

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση! Σε αυτές τις συνθήκες είναι ανάγκη να επιδείξουμε υπευθυνότητα στις οδηγίες και κατευθύνσεις του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων επιστημονικών φορέων, αλλά και η στιγμή να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους τη χρειάζονται.

Το να μείνουμε σπίτι είναι ζήτημα συλλογικής αλληλεγγύης και όχι απλά ατομικής ευθύνης! Οι ίδιοι που κουνάνε το χέρι σε μας και μιλάνε μόνο για ατομική ευθύνη είναι οι ίδιοι που ή έχουν σμπαραλιάσει το ΕΣΥ ή  έχτισαν χρόνια τώρα το ” κοίτα τη πάρτη σου”, να είσαι εσύ άριστος και μη σε νοιάζει για τους άλλους. 

Ανάμεσα στους γονείς και κηδεμόνες της πόλης μας  είναι άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, εργαζόμενοι στα Σουπερ Μάρκετ, γιατροί, νοσηλευτές και άλλες τόσες ειδικότητες που αυτή στιγμή βιώνουν είτε την ανεπάρκεια ενός ήδη υποβαθμισμένου συστήματος υγείας, είτε είναι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που καλλιεργούν την ανασφάλεια, που δεν τηρούν τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας, που βιώνουν το εργασιακό «ξεχείλωμα», είτε έρχονται αντιμέτωποι με το κλείσιμο των μικρομάγαζών τους. Κάποιοι από αυτούς, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, μπορεί να έχουν ήδη απολυθεί ή να απολύονται. Κάποιοι επίσης κατατάσσονται στις ευπαθείς ομάδες.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να μας ενεργοποιήσει όλους, ώστε να σταθούμε «δίπλα» στον συνάνθρωπό μας.

Ένα κοινό χαρακτηριστικό που έχουμε όλοι μας όμως, είναι οι πρωτόγνωρες συνθήκες και για τα παιδιά μας, τα οποία βρίσκονται στο σπίτι, μπερδεμένα όντας για το αν είναι σε διακοπές ή όχι – κυρίως για τα μικρότερης ηλικίας – και ένας προβληματισμός στα μεγαλύτερα που μπροστά τους έχουν τις Πανελλήνιες. Δυστυχώς η «μέριμνα» του Υπουργείου Παιδείας για τα διαδικτυακά μαθήματα, παγώνει όταν έρχεται να απαντήσει καίρια ερωτήματα σχετικά με τις υποδομές-προϋποθέσεις που απαιτούνται, από γονείς και εκπαιδευτικούς. Δηλαδή ένα αναγκαίο αλλά ανεπαρκές μέσο που προϋποθέτει και επάρκεια για όλα τα μέλη αλλά και καλό εξοπλισμό (Η/Υ, Ταχύτητες ιντερνετ κ.α.).  Τα παραπάνω ενισχύει και ένα ακόμα υπαρκτό ζήτημα, όπου με την τηλεεργασία που έχει διογκωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, μια οικογένεια καλείται να διαχειριστεί την εργασία του και την τηλεεκπαίδευση με έναν μόνο υπολογιστή στο σπίτι για ένα, δύο ή περισσότερα παιδιά.

Για τα μικρότερης ηλικίας παιδιά χρειάζεται ακόμα ειδικότερη μέριμνα, καθώς όλο αυτό δεν είναι εύκολο ούτε να το διαχειριστούν αλλά ούτε και να το αντιληφθούν. Στα παιδιά μας πρέπει να δώσουμε -και έτσι είναι- όλη την αισιοδοξία για το τώρα αλλά κυρίως για την επόμενη ημέρα. Οι μέρες που είμαστε μέσα στο σπίτι είναι σίγουρα δύσκολες… όμως μπορούν να γίνουν και αρκετά δημιουργικές! Διαβάζουμε ένα καλό βιβλίο, βλέπουμε μια καλή ταινία ή μια ενδιαφέρουσα σειρά στην τηλεόραση, παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια που ακονίζουν το μυαλό, φτιάχνουμε όμορφες κατασκευές… και φυσικά να φρεσκάρουν τα μαθήματά τους…!

Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη και γι’ αυτό ακούμε τους επιστήμονες! Παράλληλα όμως ανησυχούμε πολύ βλέποντας μια κυβέρνηση να μην ακούει τους υγειονομικούς, ένα σύστημα που έχει σμπαραλιαστεί. Βιώνουμε μια πραγματικότητα με τηλεεργασία και απολύσεις, ένα άγχος για το αν θα φτάσουν τα 800€ για δύο μήνες, αν θα πάρουμε το δώρο Πάσχα. Τα παιδιά μας να πρέπει να διαβάσουν μεν… αλλά…, αν θα σταματήσουν οι μεγάλοι να τσακώνονται για την έρευνα και παραγωγή του φαρμάκου, αν οι γονείς μας είναι ασφαλείς και τέλος πότε και πως θα ξημερώσει η επόμενη μέρα!

Με αίσθημα λοιπόν ευθύνης και εμείς ως Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής, δημιουργούμε μια νέα θεματική στο blog μας (goneiskaisairianis.wordpress.com) και την ονομάζουμε

«Μένουμε Σπίτι – Όλοι μαζί βγαίνουμε νικητές!»
https://goneiskaisarianis.gr/oloi-mazi-nikites/


Η θεματική αυτή στοχεύουμε στο να έχει δύο σκέλη:

Α) Το πρώτο σκέλος στόχο έχει ένα δίκτυο ενημέρωσης ώστε να σας πληροφορεί σχετικά με τις κείμενες διατάξεις αυτή τη περίοδο, να ενημερώνει για θέματα ή διεκδικήσεις που θίγονται από φορείς της πόλης (π.χ. Σύλλογο Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Καισαριανής, Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των βρεφονηπιακών σταθμών Καισαριανής (που είχαν και την πρώτη τους κατάκτηση με την  απαλλαγή καταβολής τροφείων για το μήνα Μάρτιο), Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη» κ.α.). Επίσης στόχο έχει να βοηθήσει την ψυχαγωγία των γονέων με διάφορες προτάσεις όπως Κινηματογράφο (με βοήθεια από την Κινηματογραφική Λέσχη Καισαριανής), βιβλίο, ποίηση, θέατρο, ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες κ.α.

Β) Το δεύτερο σκέλος στόχο έχει τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, η οποία θα επιτευχθεί μέσω προτάσεων που ήδη έχουν δοθεί από τη Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του Π.Α.ΜΕ για πολύ μικρά έως και μεγαλύτερα παιδιά, με προτάσεις για παρακολούθηση εκπαιδευτικών βίντεο, ταινιών, βιβλίων, ποίησης κ.α.

Αυτή η πρωτοβουλία στόχο έχει να εμπλουτίζεται συνεχώς ώστε να παραμένει ζωντανή και φρέσκια, όπως και οι ιδέες μας για ένα καλύτερο μέλλον!

Το Δ.Σ της  Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, επιδιώκει να οργανώσει ένα δίκτυο αλληλεγγύης και υποστήριξης σε όποια οικογένεια το έχει ανάγκη, από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο ζήτημα και γι’ αυτό κάνουμε κάλεσμα σε όλους να στηρίξετε αυτή τη προσπάθεια. Να μπορέσουμε να συμβάλλουμε και εμείς οι ίδιοι με όποιο τρόπο μπορούμε, να κινητοποιήσουμε αρμόδιους φορείς και να πιέσουμε, ως συλλογικός φορέας, ώστε να απαλύνουμε στο βαθμό που μπορούμε τέτοιες περιπτώσεις, όπου υπάρχουν!

Δεν ξεχνάμε να κάνουμε εγγραφή στο blog της Ένωσης ώστε να λαμβάνουμε αμέσως τις ενημερώσεις και το νέο υλικό που ανεβαίνει: goneiskaisarianis.wordpress.com

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ – ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΟΙ – ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

Παραμένουμε σταθεροί στα αιτήματά μας:

  • ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΙΣΟΤΙΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ (ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ!!!) ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.
  • ΑΜΕΣΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΖΗΤΑΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
  • ΑΝΟΙΓΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ Μ.Ε.Θ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ (ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ 3500 ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ 650).
  • ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥΣ!!!
  • ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ.
  • ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΩΝ Ή ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ.
  • ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
  • ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ, ΓΙΑ ΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΚΡΙΣΗ.

Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Καισαριανής

Translate »