14 Απριλίου 2024

Θέατρο Πορεία

Στην επέτειο των 20 του χρόνων και λόγω της συγκυρίας που κρατάει τον κόσμο εγκλωβισμένο στα σπίτια του, το Θέατρο «Πορεία» πήρε την πρωτοβουλία να προβάλλει, δωρεάν, μέσα από την ιστοσελίδα του, 12 επιτυχημένες παραστάσεις από το αρχείο του. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα με τις παραστάσεις του, όπου κάνοντας κλικ στο όνομα της κάθε παράστασης σε μεταφέρει στην αντίστοιχη σελίδα της. Μόλις μεταφερθείτε στο κάτω μέρος πατήστε εκεί που λέει ¨Αρχείο Παράστασης” (βλ. εικόνα)

Κάθε μέρα θα είναι διαθέσιμη μία διαφορετική παράσταση. Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας θα μπορούν να τις παρακολουθήσουν στον σύνδεσμο κάθε παράστασης, στις ημερομηνίες που έχουν οριστεί. Επιπλέον, θα υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση και στα προγράμματα των παραστάσεων αυτών, τα περισσότερα εκ των οποίων περιέχουν και το κείμενο της παράστασης. Κάθε παράσταση θα είναι διαθέσιμη από τις 10 το πρωί και για 24 ώρες, οπότε στις 10 το πρωί της άλλης μέρας θα διατίθεται η δωρεάν προβολή της επόμενης παράστασης. (Δείτε παρακάτω ολόκληρο το πρόγραμμα των προβολών).

Το θέατρο ενημερώνει ότι οι λήψεις των παραστάσεών μας, ιδιαίτερα εκείνων των τελευταίων ετών (όπως λ.χ. η Μεγάλη Χίμαιρα, οι Τρεις ΑδερφέςΤο Ευχαριστημένο. κ.ά.), παρουσιάζουν και κινηματογραφικό ενδιαφέρον, καθώς έχουν γυριστεί από επαγγελματίες κινηματογραφιστές με έξι κάμερες και κοντινά πλάνα. Παράλληλα βέβαια επισημαίνει «τη θεμελιώδη διαφορά της παρακολούθησης μίας παράστασης στο θέατρο απ’ ό,τι στην οθόνη. Η θεατρική τέχνη παίρνει υπόσταση μόνο δια ζώσης και δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε όλη της την έκταση πουθενά αλλού παρά στη σκηνή του θεάτρου, καθώς η αμιγώς κιναισθητική εμπειρία που προσφέρει το θέατρο στον θεατή νοείται μόνο με την αλληλεπίδραση ηθοποιών – κοινού.  Ωστόσο, το θέατρο στην παρούσα συγκυρία -έστω δια της οθόνης- μπορεί να παρηγορήσει και κυρίως να θυμίσει την αξία όσων θεωρούσαμε αυτονόητα. Μπορεί επίσης να εμψυχώσει το κοινωνικό σύνολο, που τόση ανάγκη έχει τώρα από ποιοτική ψυχαγωγία», σημειώνεται από το Θέατρο «Πορεία» για αυτή του την πρωτοβουλία.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων:

Οι Τρειςευτυχισμένοι του Eugène Labiche, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, 2017, Σάββατο 28/3 (10.00 π.μ. έως 10.00 π.μ. της επόμενης ημέρας).
 
Τρεις Αδερφές του Αντόν Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, 2016, Κυριακή 29/3 (10.00 π.μ. έως 10.00 π.μ. της επόμενης ημέρας).
 
Μιράντα βασισμένο στην Τρικυμία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε διασκευή και σκηνοθεσία του Oskaras Korsunovas, 2016, Δευτέρα 30/3  (10.00 π.μ. έως 10.00 π.μ. της επόμενης ημέρας).
 
Το Κτήνος στο Φεγγάρι του Richard Kalinoski, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, 2009, Τρίτη 31/3 (10.00 π.μ. έως 10.00 π.μ. της επόμενης ημέρας).
 
Η Υπόθεση της Οδού Λουρσίν του Eugene Labiche, σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα, 2010, Τετάρτη 1/4 (10.00 π.μ. έως 10.00 π.μ. της επόμενης ημέρας).
 
Βάκχες του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Renate Jett, 2008, Πέμπτη 2/4 (10.00 π.μ. έως 10.00 π.μ. της επόμενης ημέρας).
 
Το Τυφλό Σημείο του Γιάννη Μαυριτσάκη, σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα, 2008, Παρασκευή 3/4 (10.00 π.μ. έως 10.00 π.μ. της επόμενης ημέρας).
 
Δάφνης και Χλόη, Ταξίδι Αναψυχής βασισμένη στο αρχαίο ελληνικό μυθιστόρημα του Λόγγου και στη μετάφραση του Ρόδη Ρούφου, σε σκηνική σύνθεση και σκηνοθεσία του Cezaris Grauzinis, 2006, Σάββατο 4/4 (10.00 π.μ. έως 10.00 π.μ. της επόμενης ημέρας).

Το Δ.Σ της  Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, επιδιώκει να οργανώσει ένα δίκτυο αλληλεγγύης και υποστήριξης σε όποια οικογένεια το έχει ανάγκη, από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο ζήτημα και γι’ αυτό κάνουμε κάλεσμα σε όλους να στηρίξετε αυτή τη προσπάθεια. Να μπορέσουμε να συμβάλλουμε και εμείς οι ίδιοι με όποιο τρόπο μπορούμε, να κινητοποιήσουμε αρμόδιους φορείς και να πιέσουμε, ως συλλογικός φορέας, ώστε να απαλύνουμε στο βαθμό που μπορούμε τέτοιες περιπτώσεις, όπου υπάρχουν!

Επικοινώνησε μαζί μας.
Δεν είσαι μόνος!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »