14 Απριλίου 2024

19η Μαθητική Γιορτή – “Κάτω απ’ τον ίσκιο του Βουνού”

Το Σάββατο 08 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η 19η Μαθητική Γιορτή με τίτλο «Κάτω από τον ίσκιο του βουνού» που ήταν αφιερωμένη στο βουνό μας, τον Υμηττό. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε το φωτογραφικό υλικό καθώς και το αναμνηστικό υλικό που μοιράστηκε στους συμμετέχοντες.

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 08 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η 19η Μαθητική Γιορτή με τίτλο «Κάτω από τον ίσκιο του βουνού» που ήταν αφιερωμένη στο βουνό μας, τον Υμηττό. Παιδιά και γονείς κατά κοινή ομολογία το ευχαριστήθηκαν, καθώς ανακάλυψαν πτυχές του πλούτου που έχουμε δίπλα μας και που δεν τις γνώριζαν. Ακολουθώντας τη διαδρομή Μονή Καισαριανής – Βοτανικό μονοπάτι – «τρύπια εκκλησιά» -Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης, γονείς και παιδιά κατέληξαν στο πλάτωμα στους Ταξιάρχες.

Καθ΄ όλη τη διαδρομή η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας φρόντισε για την ενημέρωση παιδιών και γονέων σχετικά με την ιστορία του Υμηττού, την πολύ υψηλή βιοποικιλότητά του και για τους κινδύνους που διατρέχει. Επιφύλαξαν όμως και μια έκπληξη, καθώς ενημέρωσαν  με διαδραστικό τρόπο για το ρόλο και το έργο της και παρουσίασαν τα οχήματα και τον εξοπλισμό της ομάδας. Με την ολοκλήρωση της ενημέρωσης, τα παιδιά πήραν ενεργό ρόλο και ένα-ένα έπιασαν την μάνικα και έκαναν ρίψεις νερού, βιώνοντας έτσι από κοντά ένα κομμάτι του ρόλου της και στη συνέχεια εξερεύνησαν τον εξοπλισμό της Ομάδας

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα, γιατί χωρίς τη συμβολή τους δεν θα είχε πραγματοποιηθεί η υπέροχη αυτή δράση:

  • Την Δημοτική Αρχή για την παραχώρηση του Λεωφορείου του Δήμου που μετέφερε τον κόσμο, ώστε να μην δημιουργηθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση στο βουνό.
  • Την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας, που αποδεικνύοντας το μεγαλείο του Εθελοντισμού, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή της ιδέας μέχρι και την υλοποίησή της, δίπλα μας.
  • Τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων που αντιλαμβανόμενοι τη σημαντικότητα υποστήριξης των δράσεων και των πρωτοβουλιών της Ένωσης, ενεργά συμμετείχαν και επικοινώνησαν την 19η Μαθητική Γιορτή, στα μέλη τους, τους γονείς.

Αλγεινή εντύπωση σε όλους προκάλεσε το γεγονός ότι ακόμα ένας κίνδυνος για τον Υμηττό είναι η μόνιμη και συνεχώς εντεινόμενη αμφισβήτηση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του, αφού το 80% της συνολικής του έκτασης αμφισβητείται! Τα παραδείγματα της «Φιλοδασικής Εταιρίας», που θεωρεί το δάσος ιδιοκτησία της, με βασιλικό διάταγμα και βέβαια τα επιχειρηματικά και ιδιωτικά συμφέροντα που επιδιώκουν την εμπορική του εκμετάλλευση, είναι χαρακτηριστικά.

ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΩΣ ΕΝΩΣΗ, ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ! ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΣΑ ΜΑΣ, Η ΖΩΗ ΜΑΣ,
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!

Translate »