29 Μαΐου 2024

Συναυλία ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο 4 Ιουνίου 2020

Το καλοκαίρι εν μέσω της πανδημίας και στην περίοδο της καραντίνας η κυβέρνηση της Ν.Δ κατεβάζει ένα αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που σκοπό έχει την περαιτέρω υποβάθμιση της παιδείας και ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια του νόμου Γαβρόγλου επί κυβέρνησης Σύριζα. Από την πρώτη στιγμή Εκπαιδευτικοί – Γονείς και Μαθητές το καταδίκασαν! Μια σειρά από δράσεις έγιναν και από την Ένωση για την ενημέρωση του λαού της Καισαριανής και μια από αυτές ήταν και η συνδιοργάνωση συναυλίας με τους εκπαιδευτικούς, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 28/05 αλλά αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθικών. Τελικά πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουνίου 2020.

Διαβάστε την ανακοίνωση για τη συναυλία

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών και των δράσεων που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των Εκπαιδευτικών και  των Ενώσεων Γονέων Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου, για την ευρεία και πολύπλευρη ενημέρωση των γονέων για το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και όλες τις εξελίξεις στην παιδεία, σας ενημερώνουμε για ακόμα μια εκδήλωση-συναυλία που πρόκειται να πραγματοποιηθεί και συνδιοργανώνει η Ένωσή μας.

Σας καλούμε την Πέμπτη 28/05 στο Σκοπευτήριο και ώρα 19:30 στην Εκδήλωση – Συναυλία που συνδιοργανώνουν:

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου “Ρόζα Ιμβριώτη”

Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής “Ο Βύρων”

Ενώσεις Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Καισαριανής και Βύρωνα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

Διαβάστε την τοποθέτηση του προέδρου της Ένωσης στην εκδήλωση

Καλησπέρα και από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής και σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα για αυτή τη πρωτοβουλία που συνδιοργανώνουμε ώστε  όλοι μας, γονείς και εκπαιδευτικοί  να ενώσουμε τη φωνή μας σε μια μουσική διαμαρτυρία!

Μια διαμαρτυρία που αφορά την κατάσταση η οποία διαχρονικά έχει δημιουργηθεί, με ευθύνη των κυβερνήσεων στα πλαίσια μιας συνεχούς απαξίωσης της παιδείας σε περιεχόμενο, δομές και προσωπικό βοηθητικό και καθαριότητας.

Μας ζητούν να αποδεχθούμε ένα πολυνομοσχέδιο έκτρωμα, με αύξηση μαθητών μέσα στην τάξη στους 26 και ελάχιστο όριο τους 20! Μα ποιος επιστήμονας λέει ότι αυτό είναι προοδευτικό; Κανείς!

Ποιος μπορεί να δεχθεί να υπάρξει πάλι αύξηση 600% των αποτυχόντων, όπως την τελευταία φορά που εφαρμόστηκε η τράπεζα θεμάτων από την Α’ Λυκείου; Κανείς!

Ποιος μπορεί να δεχθεί να βγαίνουν στην αγορά εργασίας 17χρονα παιδιά χωρίς καμία κατάρτιση από τα ΕΠΑΛ, αφού αυτό ορίζει ως ανώτατο ηλικιακό όριο εγγραφών; Κανείς!

Ποιος μπορεί να δεχθεί να υπάρξουν προτεραιότητες στις προσλήψεις για την ειδική αγωγή και έτσι να βρεθούν σε δεύτερη μοίρα τα παιδιά που χρήζουν παράλληλης στήριξης και τα τμήματα ένταξης; Κανείς!

Ποιος μπορεί να δεχθεί τα παιδιά μας να βρίσκονται σε ένα σχολικό περιβάλλον, βρόμικο, χωρίς την αναγκαία και επαρκή καθαριότητα; Να ξεκινάνε νηπιαγωγεία και την πρώτη μέρα να μην υπάρχει καθαρίστρια, όπως έγινε στο 3ο Νηπιαγωγείο; Κανείς!

Ποιος μπορεί να δεχθεί τα παιδιά μας να βρίσκονται σε ένα σχολικό περιβάλλον  με παλιά κτίρια, χωρίς καν αντισεισμικό έλεγχο, με αποθήκες για τάξεις, χωρίς να μπορούν να καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες. Κανείς!

Ποιος μπορεί να δεχθεί ότι παιδιά 4-5 χρόνων, στα πλαίσια της 2χρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής που θα εφαρμοστεί από Σεπτέμβρη στην πόλη μας, θα στοιβαχτούν σε κοντέινερ, χωρίς σύνδεση με κεντρική θέρμανση, χωρίς κουζίνες, χωρίς τραπεζαρίες, στις αυλές σχολείων; Κανείς!

Ποιος μπορεί λοιπόν να δεχθεί ότι μια δημοτική αρχή που αντί για να σταθεί στο πλάι των πολιτών της, αναμασάει την καραμέλα «Πορευόμαστε με ότι έχουμε», χωρίς καμία περαιτέρω αντίδραση; Που ακόμα και για τα κοντέινερ λέει, «Αυτά μας έδωσαν»! Κανείς!

Και ποιος θα μας στηρίξει λοιπόν, ποιος θα παλέψει μαζί μας; Ποιος θα στηρίξει το δίκαιο των παιδιών μας; Κανείς;

Η «κανονικότητά» τους λέει ότι δεν μπορούμε να έχουμε δημόσια και δωρεάν Υγεία, Περίθαλψη και Παιδεία, μόνιμη και σταθερή δουλειά, ότι δεν γίνεται κάτι άλλο! Εμείς όμως γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι όσο δεν μένουμε σιωπηλοί, πιέζουμε και διεκδικούμε, βήμα βήμα τους στερούμε αυτή τη “κανονικότητα” που θέλουν να εφαρμόσουν. Υπάρχει και η εμπειρία από το 2ο-6ο Νηπιαγωγείο, με τον αύλειο χώρο του, όπου όταν οι γονείς αποφάσισαν να διεκδικήσουν, τα παιδιά σταμάτησαν να παίζουν σε αυλή με χώμα, πέτρες και σίδερα. Από το 3ο Νηπιαγωγείο, που μετά τις αντιδράσεις γονέων και εκπαιδευτικών, προσήλθε την δεύτερη ημέρα καθαρίστρια.

Δεν έχουμε άλλο δρόμο από αυτόν της διεκδίκησης, του αγώνα, μαζί με τα σωματεία των εκπαιδευτικών!

Για να μπορούν τα παιδιά μας να είναι στον φυσικό τους χώρο, το σχολείο!
Ένα σύγχρονο σχολείο που θα μπορεί να εγγυάται την υγιεινή και την ασφάλεια.
Να καλύπτει και σε υποδομές αλλά και σε περιεχόμενο όλες τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες!

Ας είμαστε όλοι παρόντες λοιπόν, στο επόμενο ραντεβού, την Τετάρτη 10/6 στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 7μ.μ. στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ με πορεία στη Βουλή, για να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία.

Δείτε στιγμιότυπα από τη συναυλία

Translate »