28 Μαΐου 2024

Δράση ενημέρωσης με το Σύλλογο Εκπ/κων Π.Ε “Ρόζα Ιμβριώτη” και τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Στις 21/05 στο πλαίσιο ευρείας ενημέρωσης και δράσεων από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που κατέβαζε η κυβέρνηση, συνδιοργανώσαμε με τον Σύλλογο Εκπ/κων Π.Ε “Ρόζα Ιμβριώτη” και τον Μουσικό Σύλλογο, υπαίθρεια συναυλία. Είχε τοποθετηθεί σταντ της Ένωσης με ενημερωτικό υλικό και μοιράστηκε ευρέως το κοινό ψήφισμα από την σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στις 11/05/20 με εκπαιδευτικούς και γονείς.

Διαβάστε εδώ το κοινό ψήφισμα Εκπαιδευτικών και Γονέων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΒΥΡΩΝΑ–ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ–ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»

ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΒΥΡΩΝΑ–ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ- 2ης ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΣΚΕΨΗΣ 11/5/2020

Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί έχουμε φωνή!! Το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και η τροπολογία για κάμερες στην τάξη επιστρέφονται ως απαράδεκτα!!!

Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου, που συμμετείχαμε στην ανοιχτή σύσκεψη με θέματα το νομοσχέδιο για την Παιδεία, την τροπολογία για την απευθείας μετάδοση του μαθήματος από την τάξη και τους όρους ανοίγματος των σχολείων, τη Δευτέρα 11/5/20 στις 8 μ.μ. στο 2ο Δημοτικό Αθηνών, συμφωνούμε ότι η απόφαση της κυβέρνησης της Ν.Δ. να φέρει αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο για συζήτηση στις σημερινές συνθήκες πανδημίας είναι εχθρική απέναντι στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονιούς.

Το νομοσχέδιο υποβαθμίζει παραπέρα το δημόσιο σχολείο και θίγει βαθύτατα τόσο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών όσο και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Αυτό το αντιδραστικό νομοσχέδιο έρχεται τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει κάνει μόνο ανέξοδες εξαγγελίες για τον χώρο της Παιδείας, χωρίς να ξοδεύει ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ χαρίζει απλόχερα δις ευρώ σε καναλάρχες, κλινικάρχες, ΝΑΤΟ κ.λπ. Το νομοσχέδιο έχει τη σφραγίδα της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ, πατάει πάνω κι αποτελεί συνέχεια όλων των αντιλαϊκών αντιεκπαιδευτικών νόμων όλων των κυβερνήσεων Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεχνούν όλοι αυτοί ότι οι μάσκες καλύπτουν τα στόματα αλλά όχι τη φωνή μας!

Παράλληλα η κυβέρνηση έφερε και ψήφισε με διαδικασίες fasttrack τροπολογία για την online μετάδοση του μαθήματος από την τάξη! Το μάθημα όμως είναι παιδαγωγική σχέση και πράξη, δεν είναι θέαμα! Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές δεν είναι ηθοποιοί, είναι δάσκαλοι και μαθητές, που, μαζί με τους γονείς, αγωνιζόμαστε για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα! Δε θα επιτρέψουμε να μπουν κάμερες στις σχολικές τάξεις και να μετατραπεί η εκπαιδευτική διαδικασία σε ριάλιτι σόου!

Καταγγέλλουμε το αντι-εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, που το Υπουργείο Παιδείας επέλεξε να φέρει σε συζήτηση, εν μέσω πανδημίας και με το εκπαιδευτικό, το γονεϊκό και γενικότερα το εργατικό λαϊκό κίνημα να μη μπορεί να κάνει πολύ μαζικές διαδικασίες και προβλέπει ανάμεσα σε άλλα:

Ø Αύξηση αριθμού μαθητών σε Δημοτικό – Νηπιαγωγείο στους 26, ελάχιστο όριο μαθητών για τη συγκρότηση τμήματος 20 και 16 αντίστοιχα, άρα συμπτύξεις τμημάτων, μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών, ενώ σε Γυμνάσιο Λύκειο θα καθορίζεται με Υπουργικές Αποφάσεις!

Ø Χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων εκπαιδευτικών, που για 20 χρόνια οργώνουν την Ελλάδα και στηρίζουν τη λειτουργία των δημόσιων σχολείων.

Ø Αλλαγές στο Αναλυτικό Πρόγραμμα με έμφαση στις δεξιότητες σε Δημοτικό και Νηπιαγωγείο και εισαγωγή Αγγλικών στο Νηπιαγωγείο (!) την ίδια ώρα που η καθολική εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής είναι ζητούμενο και οι σχολικές τάξεις κλουβιά, κοντέινερ, ακατάλληλοι χώροι.  

Ø Γυμνάσιο – Λύκειο – εξεταστική αρένα. Επανέρχεται η τράπεζα θεμάτων από την Α΄ Λυκείου, που, όταν εφαρμόστηκε, άφησε μεταξεταστέους το 40% των μαθητών!

Ø Ανώτατο όριο  ηλικίας για εγγραφή στα ΕΠΑΛ τα 17 χρόνια: περιορισμοί και αποκλεισμοί μαθητών από την ειδικότητα επιλογής τους, στροφή τους στην ιδιωτική φτηνή κατάρτιση.

Ø Κατηγοριοποίηση σχολικών μονάδων και μαθητών με τη βούλα των «κανονισμών» και της «αξιολόγησης». Ατέρμονος ανταγωνισμός με στόχο τη συγκάλυψη της κρατικής ευθύνης.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δε συνδιαλεγόμαστε με την κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας που μας επιφυλάσσει: τοποθέτηση εκπαιδευτικών με …«προτεραιότητες» στις ανάγκες της Ειδικής  Αγωγής, που οδηγεί χιλιάδες μαθητές χωρίς παράλληλη στήριξη, χωρίς τμήματα ένταξης παρά τις ανάγκες τους. Που αφήνει χιλιάδες κενά στα σχολεία ως και τον Μάη!

Λέμε ΟΧΙ στο μάθημα τηλε – SHOW!!!!

Απαιτούμε το άνοιγμα των σχολείων να πραγματοποιηθεί με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών. ΤΩΡΑ να δοθεί έκτακτη κρατική χρηματοδότηση, ώστε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα! Να μπει σχέδιο για σύγχρονες κτηριακές υποδομές.

ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΟΙ!! ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ!

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ ΗΔΗ ΣΤΙΣ 13/5/2020  ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 13.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ και στην ΠΟΡΕΙΑ προς τη ΒΟΥΛΗ!

Με βάση το παραπάνω πλαίσιο, αποφασίζουμε να συνεχίσουμε τον κοινό μας αγώνα οργανώνοντας από κοινού τα παρακάτω:

– Να δώσουμε άμεσα κοινή συνέντευξη τύπου, για παραπέρα ενημέρωση του λαού της περιοχής μας.

– Να θέσουμε στα Δημοτικά συμβούλια των Δήμων της Περιοχής μας θέμα συζήτησης το νομοσχέδιο για την Παιδεία, την ουσιαστική εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής στην περιοχή μας, την τροπολογία για τις κάμερες στις τάξεις και τους όρους ανοίγματος των σχολείων, ενώ στον Δήμο Αθηναίων θα θέσουμε ξανά και τη στέγαση των 1ου Ειδικού 12θέσιου Δημοτικού και 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου, που σήμερα στεγάζονται στην ΕΛΕΠΑΠ, σε σύγχρονο δημόσιο κτήριο.

– Να οργανώσουμε Μέρα Δράσης για την Παιδεία, σε Βύρωνα, Καισαριανή και 2η Κοινότητα (Παγκράτι) την Τετάρτη 20 ή Πέμπτη 21/5, όπου 6-8 το απόγευμα θα προχωρήσουμε σε πλατιά ενημέρωση του λαού, με το παρόν ψήφισμα, ντουντούκα κ.λπ.

– Να συμμετέχουμε σε όλες τις κεντρικές Κινητοποιήσεις για την Παιδεία.

Παγκράτι 11/5/2020

Το παρόν δημοσιεύεται 14/5/2020, αφού εγκρίθηκε από τα Δ.Σ. των φορέων μας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Βύρωνα, Καισαριανής, 2ης Κοινότητας Αθήνας

Διαβάστε εδώ το κάλεσμα για το συγκεκριμένη δράση

Το Σάββατο 16/05/2020 αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Καισαριανής βρέθηκε στο Σκοπευτήριο πίσω από το Μουσείο ΕΑΜικης Εθνικής Αντίστασης ενημερώσαμε τον λαό της περιοχής μας για το αντιδραστικό περιεχόμενου του νομοσχεδίου της κυβέρνησης της Ν.Δ. για την Παιδεία.

Η δράση αυτή απέσπασε την θετικότατη απήχηση από τους γονείς. Ακόμα και αυτοί που δεν γνώριζαν λεπτομέρειες, ζήταγαν πληροφορίες και στη συνέχεια γίνονταν “σύμμαχοι” στον αγώνα ώστε να μην ψηφιστεί.

Η συζήτηση όμως δεν έμεινε στο νομοσχέδιο και στις κάμερες, αφού ήταν προφανής και ο προβληματισμός όλων στο με ποιους όρους και προϋποθέσεις θα ανοίξουν τα σχολεία. Ακόμα μια φορά επιβεβαιώθηκε ότι ο φόβος προέρχεται από τις υπαρκτές ελλείψεις που δημιουργούν και την ανασφάλεια στους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Δεν ήταν καθόλου λίγοι αυτοί που ρώταγαν, «τι μπορούμε να κάνουμε;» και εκεί άνοιγε η κουβέντα για την αναγκαιότητα συμμετοχής στους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων και βέβαια από την πλευρά τους τα Δ.Σ, να εξυπηρετούν υπεύθυνα το ρόλο και το σκοπό τους και να τοποθετούνται ξεκάθαρα απέναντι σε ότι εξελίσσεται στην παιδεία και στη ζωή μας, ανοίγοντας τη συζήτηση με τους υπόλοιπους γονείς του σχολείου.

Στο χώρο στήθηκε ταμπλό από ενημερωτικά αφισετάκια της Α.Σ.Γ.Μ.Ε. με τα κύρια σημεία του νομοσχεδίου, για τις κάμερες και για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία.

Αυτή η πρωτοβουλία της Ένωσης για πλατιά ενημέρωση, με όλους τους τρόπους, μας γεμίζει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα ώστε να αποτρέψουμε την περαιτέρω απαξίωση της παιδείας και να γίνει πραγματικότητα το σύγχρονο και ασφαλές σχολείο με σύγχρονο τεκμηριωμένο επιστημονικό περιεχόμενο.

Γι’ αυτό και συνεχίζουμε, σε κοινή πάλη και με τους εκπαιδευτικούς σήμερα Πέμπτη 21/05 αλλά και με τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο, που ταυτόχρονα όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, διεκδικούν δουλειά με δικαιώματα, με όρους που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες του λαού. 

Έτσι… γιατί οι εκπαιδευτικοί γράφουν τους στίχους για τη ζωή, οι μαθητές μελοποιούν τα όνειρά τους και εμείς οι γονείς του μόχθου, είμαστε οι ενορχηστρωτές μιας καλύτερης κοινωνίας και για εμάς και για τα παιδιά μας!

Όλοι και όλες σήμερα Πέμπτη 21/05/2020 και ώρα 19:00 στο Σκοπευτήριο πίσω από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης

Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση

Translate »