27 Απριλίου 2024

Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής σχετικά με το «περιστατικό λογοκρισίας στο 1ο ΓΕΛ Καισαριανής»

Πλήθος ανακοινώσεων και δημοσιευμάτων τις προηγούμενες ημέρες, ενημέρωναν την κοινή γνώμη για την «λογοκρίτρια» Διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Καισαριανής. Δυστυχώς, διαπιστώνουμε πως, για πολλοστή φορά, φορείς, αντί να επιτελέσουν τον θεσμικό τους ρόλο, προτρέχουν σε ανακοινώσεις, αδιαφορώντας για την αλήθεια και τις επιπτώσεις των πράξεών τους στην τιμή και την υπόληψη συνανθρώπων, συμπολιτών και μελών της σχολικής κοινότητας της πόλης μας.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής, τιμώντας τον θεσμικό της ρόλο και ανεξαρτήτως της άποψης των μελών του ΔΣ για την ουσία του ζητήματος, αναζήτησε την αλήθεια πριν προχωρήσει στην έκδοση οποιασδήποτε σχετικής ανακοίνωσης. Από ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Καισαριανής, το οποίο συνυπογράφουν τα 20 εκ των 25 μελών του, προκύπτει σαφώς πως η Διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ λειτούργησε απολύτως θεσμικά παραπέμποντας το θέμα προς απόφαση στον Σύλλογο Διδασκόντων, ως όφειλε και ο Σύλλογος αποφάσισε κατά πλειοψηφία, ενώ την απόφαση για τη μη διεξαγωγή της γιορτής έλαβαν οι τρεις καθηγητές που είχαν αναλάβει τη διοργάνωση και όχι η Διευθύντρια.

Στην Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής πιστεύουμε πως ο ρόλος μας δεν είναι αυτός του ανακριτικού υπαλλήλου ούτε του δικαστή. Δυστυχώς η, σκόπιμη ή μη, παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση της πραγματικότητας μας αναγκάζει ενίοτε να αναλαμβάνουμε και τέτοιους ρόλους. Πιστεύουμε ακράδαντα πως ανεξαρτήτως του τι μπορεί να πιστεύει ο καθένας από εμάς για την ουσία του εκάστοτε θέματος, οι δράσεις και οι ενέργειές μας πρέπει να βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα. Η αξιοπιστία του γονεϊκού κινήματος είναι κρίσιμη εάν θέλουμε να πετύχουμε τη μαζικοποίηση, τη συμμετοχή και στο τέλος της ημέρας, την ουσία, που δεν είναι άλλη από την επιτυχή έκβαση των διεκδικήσεων μας.

Το Δημόσιο σχολείο πλήττεται βάναυσα από τις κυβερνητικές επιλογές, απαξιώνεται διαρκώς με ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και επικίνδυνες, για την ασφάλεια της σχολικής κοινότητας, υποδομές. Αυτά πιστεύουμε ότι είναι τα μεγάλα προβλήματα, χωρίς να υποτιμούμε όσα άλλα μικρότερα συμβαίνουν στην καθημερινότητα των σχολικών μονάδων. Σε κάθε περίπτωση, όμως, γνώμονας για την όποια δράση μας είναι η αλήθεια και η ανάγκη για ένα δημοκρατικό, συμπεριληπτικό και δωρεάν δημόσιο σχολείο, σύγχρονο και ασφαλές και όχι η σπίλωση ανθρώπων που λειτούργησαν θεσμικά, ανεξαρτήτως αν το αποτέλεσμα της θεσμικής διαδικασίας μας βρίσκει σύμφωνες-ους ή όχι.

Translate »