28 Απριλίου 2024

Ανακοίνωση για τα ποντίκια στο 1ο Δημοτικό σχολείο Καισαριανής

Αγαπητοί γονείς,

Την Κυριακή 1/10/2023 πριν την έναρξη της Γενικής συνελεύσεως της Ένωσης που είχε οριστεί να λάβει χώρα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο του δήμου μας στις 5:30 μμ είδαμε να περιφέρεται στον αύλειο χώρο του σχολείου και έξω από τη πόρτα των τουαλετών του σχολείου ένα ευμεγέθους τρωκτικό. Δυστυχώς δεν πέσαμε από τα σύννεφά εφόσον και πέρσι είχε σταλεί στην Ένωση καταγγελία από το ΔΣ του 1ου δημοτικού για εμφάνιση ποντικιών μέσα από τις τουαλέτες.

Καταγγέλλουμε κάθε αρμόδιο και δη την δημοτική αρχή, ότι μέχρι σήμερα παρά τις συνεχείς ενημερώσεις του Συλλόγου Γονέων αλλά και ημών επανειλημμένως τα τελευταία χρόνια για την ύπαρξη τρωκτικών στο σχολείο, φαίνεται ότι δεν έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα εκείνα μέτρα, που θα προασπίζουν την υγεία των παιδιών μας.

Ο κίνδυνος ασθένειας από τα τρωκτικά όπως η λεπτοσπείρωση, είναι πολύ μεγάλος αφού στο χώρο αυτό μικρά παιδιά θα παίζουν αμέριμνα χωρίς την έγνοια του κινδύνου στον οποίο υποβάλλονται αν λειτουργήσει το σχολείο χωρίς ενδελεχή απολύμανση. Πρόκειται για μια ασθένεια που μπορεί να επιφέρει ακόμα και τον θάνατο. Είναι απαράδεκτο το 2023 η υγεία μικρών παιδιών να μπαίνει σε δεύτερη προτεραιότητα χωρίς την ανάληψη ευθυνών!

Για το λόγο αυτό, σας ενημερώνουμε ότι λαμβάνοντας υπόψη τη σπουδαιότητα του ζητήματος, το ΔΣ θα βρεθεί στο πλάι του Συλλόγου του 1ου δημοτικού στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες που θα πάρει ο σύλλογος.

Η δημοτική αρχή να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της. Δεν αφήνουμε την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας στα χέρια κανενός και πρέπει να γίνει αντιληπτό, ότι όσο δεν υλοποιούνται οι απαραίτητες επισκευές στα σχολεία μας με τις σωστές προδιαγραφές, θα μας βρίσκει απέναντί της.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Καισαριανής

Translate »