26 Απριλίου 2024

Ανακοίνωση για τα εθνικιστικά / φασιστικά συνθήματα στο 1ο ΓΕΛ Καισαριανής

Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Καισαριανής καταδικάζει την προσπάθεια κάποιων αγνώστων να λερώσουν τους τοίχους των σχολείων με φασιστικά/εθνικιστικά συνθήματα.

Συγχαίρουμε και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους μαθητές για την πρωτοβουλία τους να σβήσουν από τους τοίχους του σχολείου τα φασιστικά/εθνικιστικά συνθήματα.

Δεν είστε μόνοι σας!

Είμαστε μαζί! Είμαστε εδώ και δεν θα ανεχτούμε τα σχολεία που φοιτούν τα παιδιά μας να γίνουν εκκολαπτήρια κάθε φασίστα!

Εθνικιστικά/φασιστικά συνθήματα έχουν στόχο να δηλητηριάσουν τις ψυχές των παιδιών μας, με το ρατσισμό, την ξενοφοβία, την μισαλλοδοξία και τον φόβο. Δυστυχώς στην προσπάθεια αυτή βρίσκουν σύμμαχο την παραχάραξη και την αλλοίωση της ιστορίας.

Η ιστορία, όπως διδάσκεται στα σχολεία, δεν βοηθά τα παιδιά να βγάζουν χρήσιμα συμπεράσματα για το παρελθόν, για το παρόν και για το μέλλον που πρέπει να παλέψουν. Αντιθέτως αποκρύπτει πως οι λαοί πάτησαν το φίδι του φασισμού, τι ήταν και πώς έδρασαν ενάντια στον Ελληνικό λαό οι ταγματασφαλίτες, οι δωσίλογοι, οι πρόγονοι των Χρυσαυγιτών και κάθε λογής φασιστικών μορφωμάτων.

Έτσι, η 9η Μάη, η μέρα συντριβής του φασισμού που σήμανε το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, επιχειρείται με προκλητικό τρόπο να μετατραπεί σε φιέστα – μέρα γιορτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όσο και αν προσπαθούν να ξαναγράψουν την Ιστορία, να ξεχάσουν οι λαοί, να μην μάθουν οι νεότερες γενιές την Αντιφασιστική Νίκη και κυρίως τα ιστορικά διδάγματα που απορρέουν από αυτή, όσο και αν δεν υπάρχει ούτε μία σειρά στα σχολικά βιβλία για την Καισαριανή και την κάθε Καισαριανή που οι τοίχοι της είναι ποτισμένοι με το αίμα όλων όσων αγωνίστηκαν για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις, έναν κόσμο αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης ενάντια στο μίσος και το σκοτάδι. για να ζήσουμε εμείς καλύτερες μέρες. Εμείς θυμόμαστε.

Υπερασπιζόμαστε την ιστορική αλήθεια!

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να συμβάλλουν με δράσεις μέσα στα σχολεία που θα αποκαλύπτουν την εγκληματική δολοφονική φύση του φασισμού, που θα αναδεικνύουν τις αξίες της αλληλεγγύης και της φιλίας των λαών.

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι ένας αγώνας καθημερινός και διαρκής που οφείλουμε όλοι και όλες να δίνουμε μαζί, Γονείς, Μαθητές, Εκπαιδευτικοί.

Μπλόκο στους φασίστες στα σχολεία και στην γειτονιά!

Translate »