28 Μαρτίου 2024

Ισοπεδώνουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, δεν θα περάσει! Ανακοίνωση – Κάλεσμα

Ο αγώνας των υγειονομικών, των νοσοκομειακών γιατρών, των γιατρών που φροντίζουν εμάς και τα παιδιά μας είναι ένας δίκαιος αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν υγείας όλων μας.

Ως γονείς βιώσαμε εν μέσω πανδημίας και βιώνουμε στο πετσί μας την έλλειψη Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην γειτονιά μας. Βάλαμε βαθειά το χέρι στην τσέπη για self/rapid test,  φάρμακα και παιδιάτρους όταν στο Παίδων η αναμονή ήταν τουλάχιστον 2 ώρες με ένα παιδί να ψήνεται στον πυρετό. Τρέχαμε από Βύρωνα, Παγκράτι, Ζωγράφου και τούμπαλιν για να κάνουμε ένα μοριακό τέστ όπου κατέληγε σε ιδιώτη  και πλέον ακόμα και για ένα δωρεάν rapid test πρέπει να πάμε στην Λ. Αλεξάνδρας (!!!!), καθώς καμία δομή σε Βύρωνα, Παγκράτι ή Ζωγράφου δεν παρέχει!

Σήμερα πολλά παιδιά ταλαιπωρούνται με ιώσεις και το κόστος στον παιδίατρο ξεπερνά, αν χρειαστεί και μια και δυο φορές να εξεταστεί, τα 60 ευρώ για ένα παιδί συν τα φάρμακα. Όσο για τους γονείς, τους μπαμπάδες, τις μαμάδες ο ιατρικός έλεγχος πάει περίπατο όταν τα έξοδα αυξάνονται… και φτάνουμε το 21ο αιώνα να παραμελούμε τους εαυτούς μας γιατί δεν βγαίνει οικονομικά.

Μόνο οργή μπορεί να μας προκαλεί τον 21ο αιώνα αυτή η κατάσταση. 

Οργή να πεθάνει κόσμος από έναν ιό

Οργή να ταλαιπωρούμαστε στις ουρές για να γίνουμε καλά

Οργή να μην υπάρχει κέντρο υγείας σε κάθε γειτονιά

Οργή να κλείνουν νοσοκομεία

Οργή να πετάνε ψίχουλα για υγεία και παιδεία και να αυξάνεται η αγορά όπλων και πολεμικών εξοπλισμών 

Οργή να γίνονται διαγνώσεις από ένα σάιτ…

Απλώνουμε το χέρι στους νοσοκομειακούς γιατρούς και στους υγειονομικούς συνολικά και τους λέμε:

Η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος αντέχει.

Καλή δύναμη!

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Παγκρατίου μαζί τους φορείς της πόλης μας για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, αύριο
Πέμπτη 1 Δεκέμβρη στις 11:00 το πρωί

Ακολουθεί το Κάλεσμα από το Σωματείο Συνταξιούχων & Βοηθηματούχων Ι.Κ.Α Δήμου Καισαριανής:

Translate »