16 Απριλίου 2024

Η εγκληματική ναζιστική ιδεολογία και οι φασίστες δεν έχουν θέση πουθενά

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Μετά από ενημέρωση που λάβαμε από γονέα του 2ου Δημοτικού σχολείου του δήμου μας, ότι υπέπεσε στην αντίληψή του αυτοκόλλητο με ναζιστικό περιεχόμενο που εξυμνεί τον Χίτλερ, κολλημένο σε εμφανές σημείο εξωτερικά του σχολείου του παιδιού του, ως Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, καταδικάζουμε απερίφραστα την κίνηση αυτή και συγχαίρουμε τον γονέα για την άμεση απομάκρυνση του αυτοκόλλητου! Από αυτοψία που διενεργήσαμε στον περιβάλλοντα χώρο του συγκεκριμένου σχολείου, καθώς και στα υπόλοιπα σχολεία της πόλης μας, διαπιστώσαμε ότι το περιστατικό ήταν μεμονωμένο.

Εκπροσωπώντας τους γονείς της Καισαριανής, καταδικάζουμε απερίφραστα τις νεοφασιστικές κινήσεις από όπου και αν προέρχονται, εντός και εκτός των σχολείων μας, οι οποίες μόνο στόχο έχουν την μνημόνευση και επαναφορά μαύρων περιόδων της πρόσφατης ιστορίας της ανθρωπότητας που οδήγησαν στο θάνατο χιλιάδες αθώους και αγωνιστές. Η προσέλκυση νέων ατόμων με εργαλείο την προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση δεν δύναται να συνάδει με τις δημοκρατικές μας πεποιθήσεις!

Η καταπολέμηση της νεοναζιστικής προπαγάνδας, ειδικά όταν αυτή απευθύνεται σε μαθητές οι οποίοι είναι εκτεθειμένοι σε κάθε είδους πρακτικές που μόνο στόχο έχουν να βεβηλώσουν την ιστορία και να διχάσουν την ανθρωπότητα, οδηγώντας σε ένα νέο αδιέξοδο, είναι η μόνη ενδεδειγμένη οδός που θα απομονώσει αυτά τα φαινόμενα και θα εκμηδενίσει την ακτίνα δράσης τους. Η εγκληματική ναζιστική ιδεολογία, οι φασίστες, δεν έχουν θέση στην Εκπαίδευση, δεν έχουν θέση στους συλλόγους μας, δεν έχουν θέση στο λαό της Καισαριανής.

Αυτού του είδους τις ενέργειες και πολιτικές είναι απολύτως καταδικαστέες, πόσω μάλλον στην πόλη μας με την μεγάλη δημοκρατική και αγωνιστική ιστορία! Η εγρήγορση όλων μας, με όποια ιδιότητα και αν έχουμε και η σωστή πληροφόρηση, θα περιορίσει τους χώρους που εύκολα παρεισφρέουν τέτοιου είδους μορφώματα

Translate »