13 Ιουλίου 2024

Τρίτη 11 Οκτωβρίου , ώρα 12.30, όλοι στο Υπουργείο Παιδείας

Το σώμα της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής που πραγματοποιήθηκε εχθές, αποφάσισε ομόφωνα να ανταποκριθεί και να συμμετέχει στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο Τρίτη 11/10/22 στις 12:30μ.μ, έξω από το Υπουργείο Παιδείας

Γιατί…..

……μπουχτίσαμε να ακούμε «ότι τα σχολεία λειτουργούν μια χαρά» 

και ζούμε μια άλλη πραγματικότητα

…τρέχουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ με τα παιδιά μας για τις αναγκαίες δραστηριότητες που, όμως, είναι εκτός σχολείου και επί πληρωμή.

θυμώνουμε που τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες δεν έχουν στήριξη, και η έγκαιρη διάγνωση βρίσκεται στον αέρα.

…νιώθουμε ότι μας κοροϊδεύει η κυβέρνηση (όπως έκαναν και οι προηγούμενες) που χωρίς δάσκαλο ολοήμερου, χωρίς τραπεζαρίες και τραπεζοκόμους λειτουργεί το Ολοήμερο

αγανακτούμε με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, καθαριστριών, κ.ά. στα σχολεία και με το ότι οι εκπαιδευτικοί διδάσκουν – σε αρκετές περιπτώσεις – μαθήματα διαφορετικά από το αντικείμενο των σπουδών τους.

αγχωνόμαστε με το νέο εξεταστικό  και  την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που κάνει το Λύκειο πιο ανταγωνιστικό και γεμίζει άγχος τους εφήβους.

… ανησυχούμε αν τα σχολεία μας φέτος θα είναι ζεστά και καθαρά.

βλέπουμε τα παιδιά μας, πολλές φορές, να πηγαίνουν στα ίδια κτήρια που πηγαίναμε εμείς ως γονείς, τα προνήπια – νήπια στα Νηπιαγωγεία, ακόμα να είναι σε κοντέινερ…ουσιαστικά να μην καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας και μαθητών μας

Για όλα τα παραπάνω………….

      ………………….. ως  οργανώσεις  γονέων  διεκδικούμε:

 • Αύξηση στη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών ώστε να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κόστος λειτουργίας των σχολείων (θέρμανση, ρεύμα, ΔΕΚΟ, υλικοτεχνική υποδομή). Καμιά οικονομική επιβάρυνση των γονιών για τη λειτουργία των σχολείων.
 • Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Εξασφάλιση μόνιμου προσωπικού καθαριότητας πλήρους εργασίας σε κάθε σχολείο. Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου βοηθητικού σχολικού προσωπικού (φύλακες, σχολικοί τροχονόμοι, τραπεζοκόμοι, επιστάτες, κ.α.).
 • Κανένα σχολείο χωρίς σχολικό ιατρό και νοσηλευτή, χωρίς σχολικό ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό. Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας.
 • Κανένας μαθητής χωρίς κάλυψη παράλληλης στήριξης.
 • Πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας σε όλα τα σχολεία.
 • Μόνιμος δάσκαλος σε κάθε ολοήμερο τμήμα για την εξασφάλιση της σταθερής παιδαγωγικής σχέσης και μελέτης των μαθητών.
 • Διεύρυνση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης
 • Εξασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών στο σχολείο με ευθύνη των Περιφερειών.
 • Δωρεάν προγράμματα αθλητικής και πολιτιστικής δράσης στα σχολεία τις απογευματινές ώρες.
 • Κεντρικό πανελλαδικό σχέδιο για ανέγερση σύγχρονων νέων σχολείων. Αραίωση των μαθητών στα τμήματα. Κανένα σχολικό Τμήμα με πάνω από 15 μαθητές. Κατάργηση τώρα κάθε τάξης container.
 • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Καλούμε όλα τα Δ.Σ να προωθήσουν αντίστοιχα την πρόσκληση σε όλους τους γονείς των σχολείων τους.

Translate »