26 Απριλίου 2024

Συνυπογράφουμε το υπόμνημα της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής για άμεση ενίσχυση και στελέχωση του νοσοκομείου Παίδων “Αγ. Σοφία”

Αξιολογώντας ως ιδιαίτερα επείγον και σημαντικό το πρόβλημα που έχει προκύψει με το νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία, πρόβλημα που αφορά χιλιάδες οικογένειες με παιδιά στην Αττική, καθώς έχουν σταματήσει τα χειρουργεία ελλείψει αναισθησιολόγων, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής συνέταξε και μας απέστειλε υπόμνημα το οποίο η πλειοψηφία του Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων συνυπογράφει.

*Όπως μας ενημέρωσαν το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας  τις επόμενες ημέρες  θα πραγματοποιήσει  συνάντηση  με την 5μελη επιτροπη της ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου Παίδων Αγ. Σοφία  για  το ίδιο θέμα.

Παραθέτουμε το υπόμνημα:


ΥΠΟΜΝΗΜΑ

03/10/2022

Προς:Υπουργό  Υγείας, κο  Πλεύρη  Αθ.

Κοινοποίηση: Υπουργό  Παιδείας &  Θρησκευμάτων, κα  Κεραμέως  Νίκη

Θέμα:  Άμεση ενίσχυση και στελέχωση του νοσοκομείου  Παίδων «Αγία Σοφία»

Αξιότιμη Κυρία, αξιότιμε Κύριε,

   Ως Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής  θέλουμε να σας εκφράσουμε  το αισθήματα αγανάκτησης και ντροπής  για  την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο όχι μόνο της Αττικής αλλά και ολόκληρης της χώρας.

 Θεωρούμε ΝΤΡΟΠΗ το 2022: 3.000 παιδιά να βρίσκονται σε αναμονή για χειρουργείο.

21 βρέφη!!! να είναι σε λίστα αναμονής για χειρουργείο καρδιάς και ταυτόχρονα να αναστέλλονται τακτικά χειρουργεία, τα εργαστήρια να είναι άδεια από προσωπικό, να μην πραγματοποιούνται απαραίτητες εξετάσεις για τα  παιδιά. Οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την κατάσταση  στο μεγαλύτερο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της χώρας είναι εγκληματικές και οδηγούν σε απόγνωση χιλιάδες γονείς.

   Για άλλη μια φορά μας σπρώχνουν στους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας. Αναρωτιόμαστε: Τι θα γίνει με όλα αυτά τα παιδιά που οι γονείς τους δεν αντέχουν οικονομικά;;;; Γιατί δεν στηρίζεται ένα Νοσοκομείο με τόσο μεγάλη πείρα στην παιδιατρική περίθαλψη;

   Το  ΔΣ  της Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής  και  τα ΔΣ των Ενώσεων της Αττικής  που  συνυπογράφουν  το  ΥΠΟΜΝΗΜΑ απαιτούμε :

  •  Ουσιαστική ενίσχυση του προσωπικού του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με προσλήψεις ιατρικού , νοσηλευτικού προσωπικού και όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων  και άμεση επαναλειτουργία όλων των τμημάτων!
  •  Οι δημόσιες νοσοκομειακές δομές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας περίθαλψης όπως και οι δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης (ΤΟΜΥ , Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία) να ενισχυθούν ΑΜΕΣΑ  με  μόνιμο προσωπικό και να λειτουργούν όλο το 24ωρο  ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες  όλου  του  πληθυσμού.  

Κατεβάστε το υπόμνημα:

Translate »