29 Μαρτίου 2024

Άνοιγμα σχολείων…με κανέναν γονιό εφησυχασμένο!

Είναι προκλητικό τα σχολεία να ανοίγουν χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών, ακόμα μια φορά και παρά τον δεκαπλασιασμό σχεδόν των κρουσμάτων το 15ήμερο των διακοπών λόγω Χριστουγέννων.       

Τα ανεπαρκή πρωτόκολλα τα είδαμε πως λειτούργησαν ακόμα και πριν το κλείσιμο αφού είχαμε σωρεία κρουσμάτων κάθε εβδομάδα στα σχολεία και μάλιστα με 10 και 12 κρούσματα στο ίδιο τμήμα, ακόμα και την εκ περιτροπής νόσηση του συνόλου των μαθητών σε ένα τμήμα και με το 15% του συνόλου των κρουσμάτων να είναι παιδιά.

Το ότι πλέον και τα εμβολιασμένα παιδιά θα δικαιούνται self-test (κάτι που ζητάγαμε από την αρχή, αφού ήταν αποκλεισμένα από τον έλεγχο) μαρτυρά και αυτό την ανεπάρκεια των μέτρων, αφού εξαναγκάστηκαν εκ των συνθηκών και κάτω από τις πιέσεις να τα συμπεριλάβουν. Τι μπορείς να σώσεις όμως όταν στα 5 από τα 7 δημοτικά τα τμήματα είναι 25άρια και το σύνολο των Γυμνασίων και Λυκείων με 25-28 μαθητές σε όλα τα τμήματα; Η Κυβέρνηση όμως επιμένει στο 50%+1 για το κλείσιμο ενός τμήματος, παρά το ότι αποδείχθηκε στην πράξη μέτρο υπερμετάδοσης του ιού.

Η Καισαριανή είναι μια από τις ελάχιστες περιοχές – και η μοναδική στους όμορους δήμους – που δεν έχουν ούτε καν υποτυπώδη δομή Πρωτοβάθμιας Υγείας. Η ταλαιπωρία μας μετά από κάθε κρούσμα στο τμήμα ήταν τεράστια καθώς ή θα έπρεπε να καταφύγουμε σε ιδιωτικές δομές βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη ή θα έπρεπε να ψάχνουμε δημόσια δομή σε άλλους δήμους ώστε να κάνουν τα παιδιά μας Rapid.

Επιτέλους να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών!

Μόνο εμείς, μαζί με εκπαιδευτικούς και μαθητές, μπορούμε να πιέσουμε
ώστε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Αραίωση των μαθητών ανά τάξη. Να μην εφαρμοστεί κανένα σχέδιο συγχωνεύσεων σχολείων.
  • Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.
  • Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Δωρεάν rapid και μοριακά τεστ. Δωρεάν παροχή των ειδικών μασκών.
  • Καμπάνια εμβολιασμού επιστημονικά τεκμηριωμένη μέσα στα σχολεία.
  • Σύνδεση των σχολείων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Κέντρο Υγείας στην Καισαριανή και ενίσχυση του ΕΦΚΑ Παγκρατίου. Ενίσχυση και πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας του Παιδιού.
  • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Καλούμε την κυβέρνηση να υιοθετήσει εδώ και τώρα τα παραπάνω αιτήματα.

Καλούμε και τους Συλλόγους Γονέων να μπούμε μπροστά στην διεκδίκηση των παραπάνω, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, αρχής γενομένης από το
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11 ΓΕΝΑΡΗ, ΣΤΙΣ 5:30 μ.μ.
Translate »