26 Απριλίου 2024

Χορήγηση ειδικής άδειας σε όλους τους εργαζόμενους γονείς, χωρίς απώλεια του ημερομησθίου

Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής έστειλε το παρακάτω αίτημα με βάση την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής ώστε να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής λόγω κακοκαιρίας. Χορήγηση ειδικής άδειας σε όλους τους εργαζόμενους γονείς, χωρίς απώλεια του ημερομησθίου.


Αθήνα, 14/10/2021

        Προς:

  1. Υπουργό Εργασίας, κο Χατζηδάκη
  2. Υπουργό Εσωτερικών, κο Βορίδη
  3. Περιφερειάρχη Αττικής, κο Πατούλη

ΘΕΜΑ:  Αίτημα χορήγησης ειδικής άδειας στους εργαζόμενους γονείς, κατόπιν της απόφασης της Περιφέρειας Αττικής περί κλεισίματος των σχολείων, λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας.

Αξιότιμοι Κύριοι,

    Όπως γνωρίζετε με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Αττική θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους, καθώς αναμένεται έντονη κακοκαιρία.

     Ως ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής σας μεταφέρουμε την αγωνία χιλιάδων εργαζόμενων γονέων για την φροντίδα των παιδιών την συγκεκριμένη ημέρα.

     Ζητάμε άμεσα και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου κανένας εργαζόμενος γονέας, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, να μη χρεωθεί ημέρα κανονικής άδειας, καθώς επίσης να μην υπάρχει απώλεια του ημερομισθίου.

 Θεωρούμε ότι εξαιτίας των έκτακτων προληπτικών μέτρων για την αναμενόμενη κακοκαιρία, η απουσία από την εργασία είναι αναγκαστική και απόλυτα δικαιολογημένη.


Translate »