27 Απριλίου 2024

Ανακοίνωση για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Ευχόμαστε σε όλους τους γονείς, τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς να έχουμε καλή σχολική χρονιά.  Να παλέψουμε οργανωμένα και συλλογικά, βάζοντας μπροστά τα θέλω μας, το όραμά μας, για το πώς πρέπει να είναι ένα πραγματικά σύγχρονο σχολείο ώστε να καλύπτει και να απαντάει σε όλες τις σύγχρονες ανάγκες του 21ου αιώνα και να το απαιτήσουμε, ώστε αυτά να μη μείνουν μόνο ως ευχές. Για να είναι αυτή και κάθε επόμενη σχολική χρονιά, αντάξια των αναγκών μας!

Η πανδημία απέδειξε ότι η ατομική λύση, η ατομική ευθύνη δεν οδηγεί πουθενά. Μας απέδειξε ποια είναι η προτεραιότητα των εκάστοτε κυβερνήσεων, είδαμε και βλέπουμε ακόμα, τι πραγματικά έχει αξία για εκείνους. Για να μείνει πραγματικά πίσω, στο παρελθόν, τα κλειστά σχολεία, η τηλεκπαίδευση, τα μορφωτικά κενά, τα εκπαιδευτικά κενά, οι ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις των παιδιών μας, είναι μονόδρομος κάθε μέρα να μας απασχολεί και να παίρνουμε θέση σε όλα όσα μπορούν να εξασφαλίσουν ένα σύγχρονο σχολείο.

Ένα σχολείο με μόνιμο νοσηλευτικό, βοηθητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό. Μόνο έτσι ο εκπαιδευτικός θα είναι εκεί για κάθε ένα από τα παιδιά μας, να το γνωρίσει, να το βοηθήσει, να το προσέξει. Μόνο έτσι θα υπάρχει συνέχεια στο σχολείο μας και θα εξασφαλίζει την ύπαρξή του και τη λειτουργία του. Για ένα εκπαιδευτικό σύστημα με πλήρη στήριξη στην ειδική αγωγή και τις ιδιαίτερες ανάγκες που απαιτεί.

Μέσα σε σύγχρονα και ασφαλή κτίρια, με αίθουσες φιλόξενες, ζεστές, με χρώματα, με μέγιστο τους 15μαθητές στην τάξη. Να μη βρίσκονται τα παιδιά μας μέσα σε κοντέινερ που τα βαφτίζουν «τάξεις». Με ανοιχτά τα σχολεία τα απογεύματα, για τα παιδιά μας, για τις συλλογικές διαδικασίες των γονέων και όχι να αποτελούν πεδίο κερδοφορίας των χορηγών, που προωθούνται μέσω της λεγόμενης «αυτονομίας»!

Με μια πραγματικά δημόσια δωρεάν παιδεία, με εκπαιδευτικό περιεχόμενο και βιβλία που να προάγουν την γνώση και την κρητική σκέψη, να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα και όχι να εξοντώνουν, να μην προωθούν τη λογική «λίγο απ’ όλα», ένα σκορποχώρι δεδομένων δηλαδή. Με πρόγραμμα σπουδών που να περιλαμβάνει πολιτιστική και αθλητική κατάρτιση. Χωρίς κατηγοριοποιημένα σχολεία και παιδιά, χωρίς διαχωρισμό σε «καλά» και «κακά», σε «πλούσια» και «φτωχά», που ουσιαστικά ενισχύουν τις ανισότητες στα σχολεία.

Μας αξίζει να νοιώθουμε σίγουροι για τα εφόδια που θα πάρουν τα παιδιά μας και τους αξίζει η ολόπλευρη μόρφωση! Να τελειώνουν το σχολείο και να νιώθουν δυνατά, να είναι σίγουρα για τον εαυτό τους, να γνωρίζουν τον κόσμο και να τους ανοίγονται δρόμοι για την ανώτατη εκπαίδευση.

Μας αξίζει ένα τέτοιο σχολείο!

Δεν είναι πρόοδος, δεν είναι εξέλιξη, να μένουν 40.000 παιδιά εκτός πανεπιστημίων. Δεν είναι πρόοδος να προωθούνται 16χρονα παιδιά για εργασία σε ξενοδοχειακούς ή άλλους ομίλους…αντί να οδηγηθούν στη φοίτηση της Α’ Λυκείου. Ως γονείς δεν χρωστάμε σε κανέναν, αντιθέτως μας χρωστάνε! Εξ’ άλλου δεν υπάρχει γονέας που να μην έχει πει στα παιδιά του: «Πρέπει να παλέψεις στη ζωή σου, για να τα καταφέρεις!»

Ας γίνουμε εμείς το παράδειγμα! Καλή και αγωνιστική σχολική χρονιά!

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 18:30 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
Σε καλούμε το Σάββατο 18/09 και ώρα 19:00 έξω από το Κέντρο Υγείας του Παιδιού σε εκδήλωση,
ώστε να συζητήσουμε τι αξίζει για τα παιδιά μας, με ποιο τρόπο τα σχολεία δεν θα ξανακλείσουν, ποιος είναι ο ρόλος μας ως γονείς, για όλα αυτά που τα παιδιά μας αξίζουν.
Την Κυριακή 19/09 στις 10:00 στο πυροφυλάκιο της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας,
(στην είσοδο για το βουνό) σε εκδήλωση για τη συγκέντρωση ειδών και σχολικής ύλης για τους πυρόπληκτους, με θέμα: Αθλητισμός-Πολιτισμός-Περιβάλλον ανάγκη στα παιδιά μας να «αναπνέουν»!
Translate »