26 Απριλίου 2024

Ανακοίνωση-Καταγγελία: Η διάρρηξη στα γραφεία της Ένωσης είναι επίθεση προς όλους τους γονείς!

Χθες το απόγευμα πηγαίνοντας στα γραφεία μας, διαπιστώσαμε ότι είχαν παραβιαστεί. Αφού διέρρηξαν τα γραφεία και τα μετέτρεψαν σε αποθήκη βάζοντας πράγματα από το διπλανό γραφείο, που καλώς παραχωρήθηκε για να εγκατασταθεί εκεί η «Ομάδα Δράσης για την Καισαριανή», άλλαξαν και το λουκέτο.

Στα γραφεία μας φυλασσόταν όλο το αρχείο της Ένωσης από το 1986 που ιδρύθηκε, οι αποφάσεις του Δ.Σ και των Γενικών Συνελεύσεων, όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα των Συλλόγων Γονέων.

Μετά από πολύωρη προσπάθεια να βρούμε τον αντιδήμαρχο ή τον διευθυντή του γηπέδου, βρήκαμε τον τελευταίο και με περισσό θράσος μας δήλωσε ότι με εντολή Δημάρχου έγινε η παραβίαση του χώρου, με την δικαιολογία ότι δεν γνώριζε τίνος γραφεία είναι και έχουν κάθε δικαίωμα, αφού τους ανήκουν και απλά έχουν παραχωρηθεί στην Ένωση (!), να τα κάνουν ό,τι θέλουν.

Δε γνώριζε ότι έχει γραφεία η Ένωση ο Δήμαρχος…και εμείς λέμε να μάθει και αν δε θέλει να μάθει να ανοίξει τα μάτια του και να δει την αφίσα έξω από την είσοδο, το εσωτερικό των γραφείων που ήταν γεμάτο από υλικό της Ένωσης.

Ο Δήμαρχος ισχυρίζεται ότι μας τα έχει παραχωρήσει και μπορεί να τα πάρει όποτε θέλει και εμείς απαντάμε ότι δεν είναι τσιφλίκι του η Καισαριανή. Η Καισαριανή έχει φορείς και συλλόγους που υπερασπίζονται τα δίκαια αιτήματα του Καισαριανιώτικου λαού, που αγωνίζονται και παλεύουν καθημερινά για τις σύγχρονες ανάγκες του.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής καταγγέλλει τον Δήμαρχο Καισαριανής και τον διευθυντή του Γηπέδου Νήαρ-Ήστ, για την διάρρηξη των γραφείων της Ένωσης Γονέων Καισαριανής.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος θέλει να φιμώσει, θέλει να σβήσει από την περιοχή την δράση των μαζικών φορέων και συλλόγων στην περιοχή μας. Θυμίζουμε τη μη αναγνώριση του Συλλόγου Βρεφών και Νηπίων, την απαξίωση του Συλλόγου των αυτοαπασχολούμενων, την επίθεση στο σωματείο των εργαζομένων, την προσπάθεια σπίλωσης των φορέων, ακόμα και μαθητών, της Καισαριανής ότι εμείς καλούμε την αστυνομία στο Δημαρχείο κ.α

Η ανάδειξη ζητημάτων και τα αιτήματα μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς για ασφαλή σχολικά κτίρια, για τεχνικές επισκευές που πρέπει να γίνονται και τα κονδύλια να κατευθύνονται σε αυτές, για να μην κάνουν μάθημα τα παιδιά μας σε τσίγκινα κουτιά, για ασφαλή και κατάλληλα αντισηπτικά, για προσλήψεις στην καθαριότητα, για πρόσβαση όλων χωρίς αντίτιμο σε Πολιτισμό-Αθλητισμό, η εναντίωση στην απαξίωση της δημόσιας δωρεάν παιδείας με κάθε τρόπο, φαίνεται ότι ενοχλούν. Όποιος ενοχλεί του γίνεται έξωση, όπως έγινε και με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Μικρασιατικό» που υπερασπίζεται την παράδοση του τόπου, χωρίς αλλοιώσεις.

Ενοχλούμε επειδή διεκδικούμε, απ’ όποιον έχει την ευθύνη; Αυτό αποτελεί ακόμα μια κίνηση επιθετική απέναντι σε όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, σε όλους τους γονείς, σε όλους τους φορείς!

Προσπαθούν να μας απαξιώσουν, να μας κρύψουν και στο τέλος να μας πουν ότι δεν υπάρχουμε! Όχι μόνο υπάρχουμε αλλά θα κληθούν να απολογηθούν!

Αν υπάρχει απόφαση του οργάνου του Δ.Σ του ΝΠΔΔ στο οποίο προεδρεύει ο Δήμαρχος, που μόνο τέτοια μπορεί να εκτελέσει ο διευθυντής του γηπέδου, να μας κοινοποιηθεί αλλιώς θα προχωρήσουμε σε καταγγελία για κατάχρηση εξουσίας στο Υπουργείο!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΟΥΣ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 8:30 Π.Μ ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ!
Translate »