28 Μαΐου 2024

Κοινή Συνέντευξη Τύπου Εργατικών Σωματείων και Φορέων Καισαριανής την Παρασκευή 26/02/21 στις 19:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να γίνει τώρα Κέντρο Υγείας στην Καισαριανή επαρκώς εξοπλισμένο και στελεχωμένο με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό

Η πανδημία εδώ και ένα χρόνο απέδειξε το πόσο σημαντική και κύρια είναι η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Ο μύθος για την ιδιωτικοποίηση της οικονομίας, ως σωτήρας για πάσα νόσο, κατέρρευσε ακόμα και στα μάτια του πιο δύσπιστου.  Η κυβέρνηση αποθεώνοντας την ατομική ευθύνη, χωρίς να έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, μετρώντας τα πάντα με κριτήριο το Κόστος  – Όφελος και συνεχίζοντας την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχει ισοπεδώσει της ζωές μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα, την υγεία, την μόρφωση των παιδιών μας.

Η εικόνα του ΕΣΥ σήμερα είναι τραγική, ιδιαίτερα στον τομέα της πρωτοβάθμιας υγείας. Μπορεί να υπάρξει απαραίτητος σχεδιασμός και να καλυφθούν άμεσα οι ελλείψεις, αντίθετα όμως βλέπουμε μείωση 600 εκατ. στον κρατικό προϋπολογισμό για τις δαπάνες υγείας!

Αποδεικνύεται παράλληλα όμως και ότι η μόνη ελπίδα για το λαό, για την υπεράσπιση της ζωής του και της υγείας του, είναι να πάρει τη κατάσταση στα χέρια του, μέσα από το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Αυτός ο αγώνας επέφερε τις όποιες κατακτήσεις, ακόμα και εν μέσω πανδημίας.

Τα προηγούμενα χρόνια με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά έκλεισαν Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ανάμεσα στα οποία και το ΙΚΑ Καισαριανής με αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη υγειονομική ανασφάλεια των κατοίκων της πόλης.

Το ζήτημα της προάσπισης της Δημόσιας υγείας είναι κοινό για όλους και μέσα από ένα συντονισμό φορέων επιδιώκουμε να γίνει αντικείμενο συλλογικής συζήτησης και αγωνιστικής έκφρασης για κάθε πολίτη της Καισαριανής.

Με βάση τα παραπάνω, οι παρακάτω φορείς παίρνουμε την πρωτοβουλία και προχωράμε σε
Συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 26/02/21 στις 19:00
η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από το σύνδεσμο www.goneiskaisarianis.gr/youtube

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής | Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Ελεύθερων Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Καισαριανής | Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» | Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής |Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής | Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων βρεφών και νηπίων για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καισαριανής Αττικής | Π.Ε.Α.Ε.Α. ΔΣΕ Καισαριανής | Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καισαριανής | Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων – Παράρτημα Καισαριανής | Μικρασιατικός Σύλλογος Καισαριανής

Translate »