27 Απριλίου 2024

Κανείς δε θα παίζει με την υγιεινή και ασφάλεια των παιδιών μας! Σας επιστρέφουμε τα αντισηπτικά ως ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ!

Με χθεσινό μας ενημερωτικό δελτίο η Ένωση Γονέων Καισαριανής ανέδειξε με υπευθυνότητα το σοβαρό πρόβλημα με την ακαταλληλότητα του αντισηπτικού που διατέθηκε από τη Δημοτική Αρχή στα σχολεία, επισημαίνοντας ότι το θέμα έχει τεθεί σε γνώση του Αντιδημάρχου ήδη από τον Δεκέμβρη. Σήμερα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ρόζα Ιμβριώτη» με σχετικό του δελτίο επιβεβαιώνει ότι σε κάποια σχολεία το ακατάλληλο αυτό προϊόν χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλο το διάστημα της πανδημίας!

Γονείς που επικοινώνησαν μαζί μας μετά τη δημοσιοποίηση, επισήμαναν επίσης ότι το προϊόν είναι τελείως ακατάλληλο έως και επικίνδυνο για χρήση στα σχολεία, όχι μόνο γιατί δεν περιέχει σε σωστή ποσότητα την αντισηπτική ουσία, αλλά και γιατί στην ταμπέλα αναγράφονται τα παρακάτω:

«Προσοχή: Μόνο για επαγγελματική χρήση για λόγους επικινδυνότητας»,  «Μπορεί να προκαλέσει υπνηλία ή ζάλη», «Προκαλεί σοβαρό οφθαλμικό ερεθισμό» και σε συνδυασμό με το ότι η δοσολογία προτείνεται να είναι 9ml, δηλαδή μια ολόκληρη παιδική χούφτα…με λίγα λόγια να κάνει μπάνιο με αυτό το υγρό!

Επιζητώντας και σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, ζητήσαμε την άμεση απόσυρση του προϊόντος αυτού και αντικατάστασή του έως αύριο, καθώς αποτελεί πολύ σοβαρό ζήτημα για τα παιδιά μας, τους εκπαιδευτικούς και το βοηθητικό προσωπικό. Δυστυχώς, ο αντιδήμαρχος το ΑΡΝΗΘΗΚΕ επικαλούμενος «διαδικασίες που πρέπει να γίνουν» και «ζητήματα που πρέπει να ολοκληρωθούν από τις υπηρεσίες», προκειμένου να γίνει κάποια στιγμή η απόσυρση.

Είναι χαρακτηριστική και παγιωμένη η στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στους γονείς και σε όσους αποκαλύπτουν τα «κακώς κείμενα», αφού και σε αυτή την περίπτωση μας είπε χαρακτηριστικά ότι «Δε θα του πούμε εμείς τι θα κάνει», «Θα γίνει αυτό που είναι να γίνει όταν κρίνει…» και….μας έκλεισε το τηλέφωνο!

Από την πλευρά μας αναζητούμε πλέον και την άδεια κυκλοφορίας του συγκεκριμένου προϊόντος από τον Ε.Ο.Φ

Με 313.000€ να έχουν μπει συνολικά στα ταμεία του Δήμου για τον Covid-19, αυτή ήταν η καταλληλότερη επιλογή σε αντισηπτικά που μπορούσε να γίνει; Ούτε αυτό δε μπόρεσε να γίνει όπως πρέπει και επιβάλλεται; 

Τελικά πόσο κοστολογείται η υγιεινή και η ασφάλεια των παιδιών μας;

 Όλο αυτό το σκηνικό θυμίζει το φιάσκο με τις μασκες αλεξίπτωτο του Υπουργείου Παιδείας μόνο που ΤΩΡΑ δεν είναι γελοίο, ειναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ!!  

Καλούμε όλα τα Δ.Σ των Συλλόγων Γονέων και τους Συλλόγους Διδασκόντων να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν την επιστροφή στο Δημαρχείο όλων των μπετονιών του συγκεκριμένου προϊόντος, με όλους τους τρόπους, ως ακατάλληλα!

Επίσης, ζητάμε να ενημερωθούμε πού αλλού έχουν διατεθεί αυτά τα προϊόντα προς χρήση από ανήλικους π.χ Παιδικοι Σταθμοί, Πολιτιστικό Κέντρο, Αθλητικοί Χώροι και να αποσυρθούν άμεσα.

Τα στοιχεία της ετικέτας σχετικά με την επικινδυνότητα και την ακαταλληλότητα του προϊόντος

Translate »