28 Μαρτίου 2024

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ – Για τρίτη φορά το άνοιγμα των σχολείων

Αγαπητοί γονείς,

Η μέρα που ανοίγουν τα σχολεία θα έπρεπε να είναι μέρα χαράς και ανακούφισης. Αντίθετα κυριαρχεί ο φόβος και η ανασφάλεια σε μας και τα παιδιά μας, σε εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό.

Γιατί;

Γιατί μετά από 10 μήνες τα σχολεία ανοίγουν για τρίτη φορά και οι όποιες στοιχειώδεις κινήσεις έγιναν είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες και ήρθαν ως  αποτέλεσμα αταλάντευτης στάσης και πίεσης γονέων-εκπαιδευτικών-μαθητών-εργαζομένων προς Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή (π.χ τα τεστ covid-19 για τους εκπαιδευτικούς, μείωση ύλης, προμήθεια ηλεκ/κου εξοπλισμού, καθαριστικό προσωπικό).

Γιατί ο τρόπος με τον οποίο ανοίγουν τα σχολεία αφενός δημιουργεί συνθήκες εξάπλωσης του ιού και αφετέρου προδιαγράφει το νέο κλείσιμό τους το επόμενο διάστημα, αφού παραμένουν τα πολυπληθή τμήματα, χωρίς μέριμνα για σύνδεση με Π.Φ.Υ, χωρίς μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ, χωρίς να έχει προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως ομάδα προτεραιότητας, χωρίς το απαραίτητο και αναγκαίο καθαριστικό προσωπικό κ.α.

Γιατί η κυβέρνηση συνεχίζει το εγκληματικό της έργο βλέποντας την πανδημία ως ευκαιρία για να εφαρμόσει τα πιο αντιδραστικά σχέδια:

  • Φέρνει αλλαγές για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα ισχύσει από φέτος με τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου να είναι κυριολεκτικά ξεκρέμαστοι.
  • Φέρνει νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον αριθμό στις τάξεις,  μιλά για επιπλέον συγχωνεύσεις και κλεισίματα σχολείων. Ο Σ.Ε.Β αποφασίζει τι θα μάθουν τα παιδιά μας και σπρώχνονται 15άρηδες στην εργασία
  • Φέρνει νέο αντεργατικό νομοσχέδιο με 10ωρα δουλειάς, επέκταση των απλήρωτων υπερωριών, δουλειά τις Κυριακές και μας γυρνάνε 100 χρόνια πίσω ενώ συνεχίζουμε να βιώνουμε το καθεστώς της ανεργίας, των αναστολών, της εργασιακής ανασφάλειας κ.α με τον οικογενειακό προγραμματισμό να είναι στον αέρα, με τις τσέπες μας άδειες!
  • Κατέθεσε προϋπολογισμό του κράτους για το 2021 με τις δαπάνες για την υγεία να είναι μειωμένες κατά 600εκ. και για την παιδεία κατά 1,17%, την ίδια ώρα που κλείνονται συμφωνίες για “Rafale” και «Patriot» και πριμοδοτείται η ιδιωτική υγεία. Τα δημόσια νοσοκομεία όμως δεν έχουν Μ.Ε.Θ, είναι υποστελεχωμένα, έχουν γίνει νοσοκομεία μίας νόσου!
  • Μέσα στον ανταγωνισμό των μεγάλων συμφερόντων, άλλες χώρες έχουν έλλειψη σε εμβόλια και άλλες έχουν προμηθευτεί υπερπολλαπλάσιες δόσεις εμβολίων, αναντίστοιχες του πληθυσμού τους! Δεν γίνεται η κατανομή με βάση τις πραγματικές ανάγκες του λαού!

Αποδεικνύεται ότι είχαμε δίκιο γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές, όταν διαδηλώναμε από την αρχή της χρονιάς!

Όσο το αγαθό της εκπαίδευσης δεν εξασφαλίζεται δημόσια, δωρεάν καθολικά για όλα τα παιδιά, εμείς οι γονείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τη μόρφωση που δικαιούνται τα παιδιά μας. Μέσα από τα συλλογικά μας όργανα εντείνουμε τη δράση μας για ανοιχτά και ασφαλή  σχολεία. Δηλώνουμε πως θα μας βρουν μπροστά τους.

Δε θέλουμε άλλη μια χαμένη σχολική χρονιά!!!!
Τα σχολεία να ανοίξουν με υγιεινή και ασφάλεια.

Απαιτούμε ΤΩΡΑ:

  • Να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις. Διεκδικούμε 15 μαθητές ανά Τμήμα.
  • Να δημιουργηθούν νέες σχολικές αίθουσες και να αξιοποιηθούν ήδη υπάρχουσες. Θέλουμε σχολικά κτίρια που καλύπτουν τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες.
  • Δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα test covid-19 στα σχολεία. Να συνταγογραφείται το test covid-19 και να είναι δωρεάν για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
  • Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία.
  • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών καμιά πρόσληψη «από το παράθυρο» με ευθύνη των Τοπικών Διευθυντών Εκπαίδευσης. Αρχές Γενάρη και ακόμα υπάρχουν εκατοντάδες εκπαιδευτικά κενά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η έλλειψη σε Βιολόγο στο 2ο Γυμνάσιο και Μαθηματικού στο 2ο Λύκειο
  • Να χορηγούνται δωρεάν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στα σχολεία.
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ουσιαστική λειτουργία με όλο το αναγκαίο προσωπικό στο Ειδικό Σχολείο και να παρθούν μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολικών λεωφορείων.
  • Να δοθούν σε όλα τα παιδιά τεχνολογικά μέσα, τάμπλετ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, γρήγορο internet με ευθύνη του κράτους. Κανένας μαθητής εκτός εκπαίδευσης – καμιά απουσία σε μαθητή που δεν έχει τα μέσα να συμμετέχει στην τηλεκπαίδευση.
  • Να γίνει αναπροσαρμογή της ύλης και να στηριχθούν όλα τα παιδιά με ενισχυτική διδασκαλία αμέσως μόλις ανοίξουν τα σχολεία. Επανάληψη της ύλης με την έναρξη της δια ζώσης διδασκαλίας. Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.
  • Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές μορφές τηλεαξιολόγησης. Μόνη λύση να παραταθεί ο χρόνος παράδοσης της βαθμολογίας.
  • Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση.
  • Καμιά αλλαγή ειδικά φέτος στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
  • Καμιά αλλαγή που μειώνει τον αριθμό των εισακτέων και αποκλείει μαθητές από τις Σχολές της επιλογής τους.
Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής θα συμμετέχει και καλεί όλα τα Δ.Σ των Συλλόγων να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις και να συμμετέχουν, μαζί με την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και τους Εκπαιδευτικούς:
Στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 14 Γενάρη στις  2 μ.μ..
Σε  Κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 15 Γενάρη, στις 2 μ.μ.
Translate »