26 Απριλίου 2024

Οι οποιεσδήποτε άδικες “ειλημμένες και τελεσίδικες” αποφάσεις, ανατρέπονται μόνο όταν δεν κάνουμε πίσω!

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, 

Έχει γίνει πλεόν αντιληπτό ακόμα και στον πιο δύσπιστο, ότι η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση ανέδειξε με τον πλέον τραγικό τρόπο την διαχρονική και συνεχώς κλιμακούμενη απαξίωση της δημόσιας υγείας και παιδείας και την όλο και μεγαλύτερη υποβάθμιση της ίδιας της ποιόητας της ζωή μας. Όλα αυτά που θα έπρεπε να θεωρούνται δικαίωμα, λογίζονται ως ΚΟΣΤΟΣ! Η Τηλεκπαίδευση, ως συνέπεια του κλεισίματος των σχολείων, έρχεται να βαθύνει ακόμα περισσότερο την ταξικότητα στα σχολεία. Την ώρα που τουλάχιστον 69 μαθητές μόνο στην Καισαριανή και μόνο στην πρωτοβάθμια (με βάση τα στοιχεία του Συλλόγου εκπ/κων Π.Ε “Ρόζα Ιμβριώτη” (βλ. https://www.sylimvrioti.gr/apofaseis-gs-ds/apofaseis-ds-pros-meli/enim-2019-2021/2474-248-qq-17122020/file), δεν έχουν καμία δυνατότητα πρόσβασης στην τηλεκπαίδευση λόγω εξοπλισμού ή σύνδεσης, στα ιδιωτικά σχολεία επιλέγουν τη μάρκα της γραφίδας που θα χρησιμοποιήσουν. 

Αναγνωρίζουμε ότι μια Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να αντικαταστήσει την υποχρέωση της Κυβέρνησης για την κάλυψη όλων των αναγκών που έχουν προκύψει, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές για την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης. Η στάση όμως της Δημοτικής Αρχής της πόλης μας, απέναντι έστω και στις πρώτες και επείγουσες ανάγκες που είχαν δηλώσει οι εκπ/κοι, για την υλοποίησή της, επιβεβαίωσε ότι συντάχθηκε δυστυχώς με τη λογική ότι είναι ΚΟΣΤΟΣ! Απο την αρχή έλεγε ότι αποκλειστική ευθύνη έχει η κυβέρνηση και δε δεχόταν ότι πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί. 

Από τις 26/11 δώσαμε σκληρή μάχη, για να μην επιτρέψουμε να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος. Με την συνεχή ανυποχώρητη στάση της η Ένωση και με την πρόταση που κατέθεσαν 2 Δημοτικές παρατάξεις, η Δημοτική Αρχή αναγκάστηκε να δεσμευτεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα καλύψει στο σύνολό τους τις πρώτες και επείγουσες ανάγκες που είχαν δηλώσει οι διευθυντές. Τελικά με μια σειρά “φιλτραρίσματα” έφτασε να κατεβάσει τελική πρόταση για αγορά π.χ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, 8 laptop & 1 tablet! 

Παρ’ ότι θεωρούμε ότι οι πρώτες και επείγουσες ανάγκες είναι πολύ πίσω από αυτά που αποφασίστηκαν, είναι χρέος όλων μας να είμαστε σε επαγρύπνηση ώστε να υλοποιηθούν ακόμα κι αυτές οι αποφάσεις, μέχρι και την τελευταία ημέρα του χρόνου! Εμείς θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε καίρια για όποια ζητήματα ανακύπτουν.

Αυτό που καταφέραμε μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα είναι απόδειξη ότι όταν το κίνημα, στην προκειμένη περίπτωση εκπαιδευτικοί και γονείς, είναι στoχοπροσηλωμένo στη διεκδίκηση της κάλυψης των αναγκών και του δίκαιου, τότε μπορεί μέχρι και να ανατρέψει τις οποιεσδήποτε άδικες “ειλημμένες και τελεσίδικες” αποφάσεις, και ας βγουν να μας διαψεύσουν!

Σας καλούμε να συμμετέχετε στη διαδικτυακή εκδήλωση τη Δευτέρα 21/12 στις 7:30μμ με θέμα:

«Οι κοινωνικές, ψυχολογικές και εκπαιδευτικές επιπτώσεις του εγκλεισμού και της τηλεκπαίδευσης. Ο ρόλος γονέων και εκπαιδευτικών.»

Translate »