25 Ιουνίου 2024

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 9ΗΣ ΙΟΥΝΗ

Αγαπητοί γονείς,

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Καισαριανής, απευθύνει θερμό χαιρετισμό στις απεργιακές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για την Τρίτη 9 Ιούνη 2020.

Όλο το προηγούμενο διάστημα γίναμε μάρτυρες της μεταφοράς όλης της ευθύνης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού πάνω στις πλάτες των γονιών, με πλήρη απουσία οποιασδήποτε κρατικής ευθύνης για την συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Από την έλλειψη εξοπλισμού για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την παρακράτηση των προκαταβολών για τις εκδρομές, περάσαμε στο άνοιγμα των σχολείων με πλημμελή μέτρα εξασφάλισης της απαραίτητης υγιεινής, ενώ καμία πρόνοια δεν έχει ληφθεί για την ομαλή λειτουργία των σχολείων τον Σεπτέμβρη.

Την ίδια περίοδο, κατατίθεται εν μέσω πανδημίας, νομοσχέδιο για την Παιδεία, πού όχι μόνο δεν καταργεί αντιδραστικές διατάξεις που πέρασαν σε άλλα νομοσχέδια, αλλά φέρνει και καινούργιες, όπως την «Τράπεζα Θεμάτων», την αναγραφή της διαγωγής στο απολυτήριο, τα «εργαστήρια δεξιοτήτων», την αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση των σχολείων κ.ά. Αυτό το Νομοσχέδιο σύσσωμο το γονεϊκό κίνημα, σε συμπαράταξη με τα σωματεία των εκπαιδευτικών απαιτούμε να μην ψηφιστεί.

Φτάνει πια. Καιρός να ακουστεί και η δικιά μας φωνή, η φωνή των χιλιάδων γονιών που απαιτούν να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της απέναντι σε εμάς και τα παιδιά μας.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στο αυριανό συλλαλητήριο που διοργανώνεται από τα Σωματεία Εκπαιδευτικών.

Όλοι και όλες στο Συλλαλητήριο την Τρίτη 9/6/2020 και ώρα 13:00 στα Προπύλαια 

Translate »