Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια | Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, 11:00 πμ
Αγαπητοί γονείς,
Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής στηρίζει και θα συμμετέχει στο νέο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 5/11/2026 στις 11.00 στα Προπύλαια.
Καλούμε τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης μας να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο και να ενημερώσουν τους γονείς.
Μετά την μεγάλη συμμετοχή γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών στο συλλαλητήριο στις 21/10, συνεχίζουμε ενωμένοι να διεκδικούμε τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.
➡ Ακολουθεί το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Αττικής:
ΚΑΛΕΣΜΑ
ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 11:00 πμ
Δεν θα ανεχτούμε την απαράδεκτη κατάσταση στα σχολεία!
Στις 21 Οκτωβρίου η συμμετοχή μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών ήταν συγκινητική και έδωσε ένα πρώτο μήνυμα ότι δεν θα κάνουμε πίσω από την διεκδίκηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας.
Διαδηλώσαμε μαζί με τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς για να διεκδικήσουμε μόνιμους διορισμούς ώστε να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά στα σχολεία.
Διαδηλώσαμε ενάντια στην πολιτική της υποχρηματοδότησης και στην υποστελέχωση των σχολείων.
Διαδηλώσαμε για ασφαλή σχολεία για τα παιδιά μας.
Στις 30 Οκτωβρίου διαδηλώσαμε ενάντια στους πολέμους και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς.
Γιατί δεν θέλουμε να είναι άδεια τα σχολεία για να είναι γεμάτοι οι πολεμικοί προϋπολογισμοί.
Σταθήκαμε δίπλα στους λιμενεργάτες όλου του κόσμου που δεν θέλουν να εργάζονται για τον πόλεμο.
Συνεχίζουμε την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου ! Γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο !
Παλεύουμε μαζί με τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς για το σχολείο που ονειρεύονται τα ίδια τα παιδιά μας, για το σχολείο που αξίζει σε όλα τα παιδιά.
Στις 5 Νοεμβρίου θα είμαστε στο νέο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο:
✔ Για να είναι τα σχολεία ασφαλή & σύγχρονα. Να μην κινδυνεύει κανένας μαθητής εξαιτίας της απαράδεκτης συντήρησης. Να ελεγχθούν και να πιστοποιηθούν όλες οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα.
✔ Για να καλυφθούν τα κενά των εκπαιδευτικών, που έχουμε φτάσει Νοέμβρη και ακόμη δεν λειτουργούν τα σχολεία με τον απαραίτητο αριθμό δασκάλων & καθηγητών.
✔ Για να αυξηθεί η χρηματοδότηση στα σχολεία, που έρχεται με το σταγονόμετρο ενώ δίνονται δισεκατομμύρια για πολεμικούς εξοπλισμούς
✔ Για ασφαλείς εκδρομές. Είναι δικαίωμα των παιδιών και απαιτούμε να αποσυρθεί η Υπουργική απόφαση που μόνο προβλήματα και ανασφάλεια δημιουργεί στη σχολική κοινότητα. Η ασφαλής μετακίνηση των παιδιών μας να εξασφαλίζεται με ευθύνη του κράτους,
✔ Για μείωση του αριθμού των παιδιών στις τάξεις.
✔ Για να μην τολμήσει η κυβέρνηση να νομοθετήσει τριπλές πανελλαδικές εξετάσεις μέσω του Εθνικού Απολυτηρίου.
Προειδοποιούμε: Να μην τολμήσουν να ακουμπήσουν τα παιδιά μας επειδή αποφασίζουν να αγωνιστούν για το δικαίωμα τους στη μόρφωση.
Τα παιδιά μας και τα μάτια σας!
Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026