16 Σεπτεμβρίου 2024

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Καισαριανής: Κάλεσμα σε νέα κινητοποίηση για την συγχώνευση τμημάτων

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής στηρίζει και θα συμμετέχει στη νέα κινητοποίηση που καλεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου δημοτικού στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής.

Καλούμε όσους γονείς μπορούν την Τρίτη 6/8 και ώρα 07:00π.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής ( Ξενίας 24) για να απαιτήσουμε όλοι μαζί να μην συγχωνευτούν τα τμήματα της Δ’ δημοτικού.

Ακολουθεί το Δελτίο τύπου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Καισαριανής:


Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής.

Την Παρασκευή 2/8 αντιπροσωπεία αποτελούμενη από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής , την Ένωση Γονέων Καισαριανής , το Σύλλογο των Εκπ/κών Ρόζα Ιμβριώτη , καθώς επίσης την Αντιδήμαρχο Παιδείας Γεωργοπούλου Κανέλλα και τη Δημοτική Σύμβουλο Γραφίδου Μπεττίνα , παρευρεθήκαμε στη Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής με σκοπό να απαιτήσουμε τη ΜΗ υλοποίηση της σύμπτυξης των 2 τμημάτων της Δ΄τάξης του σχολείου μας.

Επί 2 ώρες μας είχαν στην αναμονή.Ζητήσαμε πολλές φορές να συναντηθούμε με τον Περιφερειάρχη κύριο Νικολόπουλο καθώς το θέμα μας αποτελεί μείζονος σημασίας για την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής.

Η στάση του Περιφερειάρχη ήταν απαράδεκτη , που όχι μόνο αρνήθηκε να μας δει προφασιζόμενος διάφορες δικαιολογίες , αλλά μας έβγαλαν εκτός κτιρίου σαν να είμαστε τρομοκράτες.

Με την επιμονή μας όμως , δια αντιπροσώπου ο κύριος Νικολόπουλος προφασίστηκε ότι η κίνηση αυτή για τη σύμπτυξη των 2 τμημάτων έγκειται στην εγκύκλιο του Υπουργείου περί συγχώνευσης τμημάτων , απόφαση του Υπουργείου την οποία έχει κάνει ευαγγέλιο ο κύριος Νικολόπουλος και η οποία δεν ακουμπά καθόλου στις ανάγκες των παιδιών μας.

Το σχολείο μας είναι 7θέσιο και θα παραμείνει 7θέσιο .

Η Δ΄τάξη έχει 2 τμήματα και θα παραμείνουν 2 τμήματα .

Αυτό είναι το σύγχρονο και αναγκαίο για τα παιδιά μας.

Δε θα κάνουμε πίσω .

Συνεχίζουμε μέχρι να τα καταφέρουμε.

Δε το βάζουμε κάτω , δε θα αποδεχτούμε νόμους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας σαν απλούς αριθμούς και τους στερούν το δικαίωμα στην ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Δε θα χαθούν πολύτιμες θέσεις εργασίας για τους εκπαιδευτικούς.

Δε θα υποβαθμίσουν το σχολείο μας από 7θέσιο σε 6θέσιο.ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ  την Τρίτη 6/8 στις 7.00 π.μ.

στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής γιατί τα παιδιά μας δεν είναι απλοί αριθμοί.

Translate »