16 Σεπτεμβρίου 2024

Κάλεσμα σε κινητοποίηση για την συγχώνευση τμημάτων στο 4ο δημοτικό σχολείο Καισαριανής

Αγαπητοί γονείς,

Πληροφορηθήκαμε εν μέσω καλοκαιριού την απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας, να μην αφήσει τα 2 τμήματα της Δ’ τάξης του 4ου δημοτικού σχολείου Καισαριανής να συνεχίσουν τη λειτουργία τους ως 2 ανεξάρτητα ολιγομελή τμήματα, αλλά ζητά την συνένωση τους. Δεν μπορούμε όμως να αποδεχτούμε μια τέτοια απόφαση, η οποία έρχεται αυθαιρέτων να ανατρέψει τη πραγματικότητα, εις βάρος των μαθητών.


Μόλις πριν από λίγες ημέρες ο σύλλογος διδασκόντων, οι σύμβουλοι ειδικής αγωγής και ο σύμβουλος εκπαίδευσης είχαν εγκρίνει τη συνέχεια της λειτουργίας των τμημάτων. Θεωρήθηκε παιδαγωγικά ορθό να παραμείνουν χωριστά τα τμήματα για την εύρυθμη εκπαιδευτική διαδικασία εφόσον στην Δ’ δημοτικού υπάρχουν 3 διαγνώσεις για Παράλληλη Στήριξη, 4 για Τμήμα Ένταξης και εκκρεμούν ακόμη 2 διαγνώσεις. Να σημειωθεί δε ότι ο ρόλος των συμβούλων είναι θεσμοθετημένος με νόμο από το ίδιο το Υπουργείο.

Έχουν άραγε σκεφτεί οι ιθύνοντες τα προβλήματα που δημιουργούνται στα παιδιά και στις οικογένειες τους από την συνένωση των τμημάτων; Έχουν σκεφτεί την ψυχολογική φόρτιση και ανατροπή στην ευαίσθητη ψυχούλα των παιδιών που επιφέρει η εν λόγω αλλαγή, που εκτός από τη μαθησιακή δυσκολία θα πρέπει εκ νέου να προσαρμόσουν σε νέες συνθήκες διδασκαλίας και κοινωνικοποίησης;


Επίσης δάσκαλοι χάνουν ώρες εργασίας με όλα τα γνωστά αποτελέσματα. Δεν είναι όλα νούμερα! Δεν είναι όλα χρήματα! Δεν είναι όλα ένα ισοπέδωμα! Επιπλέον απαιτούμε την λειτουργία του τμήματος ένταξης του 1ου Δημοτικού και τη δημιουργία Τμήματος Ένταξης στο 7ο δημοτικό. Με πλήρη στελέχωση των τμημάτων από δασκάλους ειδικής αγωγής.

Την Παρασκευή 2/8/2024 και ώρα 9:00 μαζί με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων

του 4ου δημοτικού και τους γονείς προχωράμε σε κινητοποίηση

στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής ( Ξενίας 24).

Απαιτούμε:

  • Καμία σύμπτυξη τμημάτων. Να παρθεί πίσω η απόφαση για το 4ο δημοτικό
  • Ολιγομελή τμήματα σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης
  • Τμήματα ένταξης πλήρως στελεχωμένα σε όλα τα σχολεία με βάση τις ανάγκες των μαθητών

Εκπτώσεις στη παιδεία δεν δεχόμαστε!

Για να έχουν όλα τα παιδιά ίσες ευκαιρίες στη ζωή και στη μάθηση!

Το Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής


Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου δημοτικού Καισαριανής:

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

4ου Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής

Χίου 3 και Μανωλίδη

Καισαριανή , 16121

ΘΕΜΑ: Συγχώνευση τμημάτων.

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Αξιότιμοι Εκπαιδευτικοί,

Προς μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε εν μέσω καλοκαιριού ότι το Υπουργείο Παιδείας νομοθετώντας και στέλνοντας εγκυκλίους στα σχολεία , προωθεί την συγχώνευση τμημάτων.

Όπως συμβαίνει και στο δικό μας σχολείο , όπου η φετινή Γ΄ τάξη ορθώς και με παιδαγωγικά κριτήρια , είχε χωριστεί σε 2 τμήματα , καθώς στο συγκεκριμένο τμήμα  των 24 μαθητών υπάρχουν ήδη 3 διαγνώσεις για παράλληλη στήριξη , 4 διαγνώσεις για ΤΕ  και αναμένονται ακόμη 2 διαγνώσεις.

Αποφασίστηκε να επανενωθεί το τμήμα , ΠΑΡΑ την θετική εισήγηση του Συλλόγου Διδασκόντων αλλά και των Συμβούλων τους για τη συνέχιση των 2 τμημάτων και στη Δ΄ τάξη .

Θεωρούμε αυτή την απόφαση άκρως αντιπαιδαγωγική και αναχρονιστική.

Διαπιστώνουμε για ακόμη μια φορά ότι προτεραιότητα του Υπουργείου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ  η εύρυθμη εκπαιδευτική διαδικασία , αλλά αντιμετωπίζει τα παιδιά μας σαν απλούς αριθμούς , χωρίς την απαραίτητη στήριξη ενώ τη δικαιούνται.

Επιπλέον στερεί σημαντικές θέσεις εργασίας από τους εκπαιδευτικούς.

ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΝΗΚΟΥΣΤΗ ΑΥΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.

ΒΕΒΑΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ  ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ,ΚΑΘΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ!!!!!

Με εκτίμηση το ΔΣ.


Το κάλεσμα του Συλλόγου στην κινητοποίηση:

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού σχολείου Καισαριανής καλεί όλους τους γονείς , την εκπαιδευτική κοινότητα και τους Συλλογικούς φορείς του Δήμου μας , να στηρίξουν τον αγώνα μας για την ικανοποίηση  των δίκαιων αιτημάτων μας.

Σας καλούμε να συμμετέχετε την Παρασκευή 2 Αυγούστου και ώρα 09.00 π.μ.  στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής ( Ξενίας 24).

  Ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόφασης για συγχώνευση των 2 τμημάτων της Δ΄τάξης του σχολικού έτους 2024-2025!

Ζητάμε τον μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών , ώστε να μην κλείσει κανένα τμήμα και η εκπαιδευτική διαδικασία να διεξάγεται με αξιοπρέπεια για τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς!


Επισυνάπτεται η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου “Ρόζα Ιμβριώτη”

Translate »